Toata lumea e asa in perioada asta, toti ne-am ingrasat, cand totul revine la normal in cativa ani o sa revi la acel stil de viata.
Esti deja supraponderal boss
Si mancatu' mult da stare de oboseala si moleseala.
Daca esti o fire sportiva incearca sa faci jogging, o sa te simti mai bine psihic.
Cu slabitu stim toti -> ai grija CAT bagi in gura
Simtomele pe care le ai ar putea fi doar în legătură cu stresul și anxietatea. Este bine știut că stresul crește semnificativ pofta de mâncare. Un studiu pe baza a 2000 de persoane din 2016 a sugerat că oameni stresați tind să mănânce cu 35% mai mult decât ceilalți, având o poftă de mâncare crescută. Astfel o primă recomandare ar fi să mergi cât mai curând la un psiholog sau dacă nu vrei măcar poți încerca exerciții de respirație sau alte metode de a scăpa de stres (pe mine m-au ajutat mult).
Pentru a scădea pofta de mâncare poți încerca mâncăruri bogate în grăsimi sănătoase (avocado, somon, alți pești grași, unt de arahide, ulei de măsline) sau anumite măncăruri bogate în proteine (ouă, anumite tipuri de carne). Poți căuta chiar tu pe google ce alimente scad pofta de mâncare. Alt lucru important ar fi să faci sport.
Totuși simptomele pe care le ar putea fi și cauzate de alte probleme de sănătate. Prin "alte probleme de sănătate", mă refer mai mult la HIPERTIROIDISM, care are simptome asemănătoare cu al tale:
-Poftă ridicată de mâncare
-Stări de anxietate
-Stări de oboseală
-Glandă tiroidă ușor mărită (nu mult mai mare)
Pe lângă aceste simptome hipertiroidismul mai poate da:
-Palpitații
-Transpirații nocturne
-Intoleranță la căldură
Eu am hipertiroidism, diagnosticat de câțiva ani. Din proprie experiență la mine simptomele principale au fost cele enumerate (fără palpitații și transpirații nocturne), dar după tratament au dispărut. Boala se tratează foarte ușor și de obicei pacienți pot trăi o viață lungă (Bunicul meu are din tinerețe hipertiroidism și are 77 de ani acum).
Oricum fără tratament această problemă medicală poate face dauna severe asupra inimii sau altor organe. Tocmai de aceea recomand să faci un test de sânge care indică valoarea hormonului TSH (dacă nu ai făcut în ultimele 6 luni) pentru a depista dacă ai așa ceva.
Simptomele pe care le ai ar mai putea fi și de la alte boli. De aceea ar fi bine să mergi la un doctor să vezi ce ai.
Revenind la ideea principală, cel mai probabil simptomele pe care le ai au legătură cu STRESUL, dar un consult medical nu ar fi rău.
Multă sănătate și numai bine