| alexandrualexandru7 a întrebat:

Salutare,am piele foarte uscată pe mâini,ce mi-ați recomanda sa folosesc in privința asta,mi s-a zis sa dau cu crema de galbenele, ce mi-ați recomanda, și în cât timp ați scăpat de da!
Mulțumesc anticipat dau funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| LordCristobal a răspuns:

Salut!
Si pe mine m-a necajit mult timp problema asta.
Ceea ce ai tu pe maini se numesc exeme.De obicei se fac iarna dar ele se mai fac si pe motiv de stres si anxietate.
Ar fi bine sa te dai cu creme hidratante Nivea in fiecare seara sau orice alt tip de creme hidratante.

Incearca sa eviti contactul cu detergentul de vase si cand te speli pe maine sa nu it freci foarte tare cu sapun mainile.
Si cand te stergi cu prosopul pe maini sa iti usuci mainile intr-un mod cat mai fara sa le freci tare de prosop.
Eu cand aveam exemele pe maini ma dadeam pe maini cu Triancinolon si imi trecea pentru cateva zile dar e mai bine sa folosești creme hidratante.
Dar daca ce ti-am zis eu nu merge la tine incearca sa vizitezi un dermatolog.

2 răspunsuri:
| Giulia911 a răspuns:

- cerave de câteva ori pe zi, e foarte bună
-foloseste un săpun blând cu pielea
-consuma suficiente lichide
-evita stresul pentru ca iti scade vitamina c din corp care e responsabila printre altele și de aspectul pielii
-nu te spala excesiv pe maini

| Smmo a răspuns:

Am inceput si eu sa am problema asta de vreun an-doi. Singurul motiv pe care l-am gasit este ca m-am spalat pe maini mult mai mult si preferam sapunurile care curata bine, de genul protex antibacterian.
La treburile din casa in general am folosit manusi, ceea ce recomand tuturor.
Poti folosi creme hidratante, nu creme grase. Daca e doar uscaciune a pielii, pe dosul mainilor si nu e vreo o eczema intre degete si iti dai cu creme din astea, trece repede. Prima data iti dai ziua ca sa vezi ce se intampla, sa nu te deranjeze mirosul prea tare. Apoi e mai bine sa iti dai seara ca sa ramana pe maini mai mult.
Eu am luat asta acum, dar poti lua si alte creme, hidratante sa fie: https://www.springfarma.com/......aini-80-ml
Mareste consumul de lichide. Pentru spalat pe maini e bine sa iti iei un sapun mai bland, cu glicerina.
Daca e eczema e mai greu, mergi la medic sa iti dea tratament.