| EnvyU a întrebat:

Salutare, am primit un aparat de masurat tensiunea arteriala, dar nu stiu sa il folosesc. Se pune la incheietura si are doua butoane unu mic alb si unu mare albastru. Apar multe numere care nu stiu ce inseamna fiecare.
Stie cineva cum descifrez ce inseamna acele numere? Sau cum sa folosesc corect? Eu l-am pus la mana am apasat pe butonul albastru, m-a strans tare de mana si dupa mi-a aratat mai multe chestii. Aratase 151, aia este tensiunea mea, nu? 151 cu 84. Am inteles ca este mare? am 26 de ani.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| julyah a răspuns:

Fixează deasupra cotului cu furtunul acela pe partea inferioara a bratului și apasă pe butonul albastru. cea mare e tensiunea și cea mica e pulsul... 151 nu e foarte mare, dar oricum s-ar putea sa fi pus greșit și poate nu a dat rezultatul bun... 120 e foarte normală