La intrebarea asta iti poate raspunde doar un dentist, care uitandu-se in gurita ta, poate sa-ti spuna daca mai are spatiu sa creasca, daca mai poti astepta, sau cat de urgent este.
Exact ceea ce întrebi îți poate răspunde doar un medic stomatolog ce se uită la ei. Eu nu sunt pentru a scoate dinți când nu este necesar, căci vei avea nevoie de ei mai târziu, când se răresc de bătrânețe, carii, etc.
Trebuie sa le pui urgent la loc pentru ca altfel se va strâmba maxilarul si se va deforma
si maxilarul intr-o zi va călca strâmb vei mesteca pe diagonala
si se va sfărâma ceva pe la incheieturile gurilor si sa vezi că de atunci tot vei incepe sa calce stramb gura ta si se va inchide gresit si nu prea o sa se mai poata face nimic
asta inseamna ca trebuie sa iti faci reparatia
https://www.dentsplysirona.com/
astia au si in România reparatii
Trebuie să arăți radiografia unui stomatolog sau ortodont ca sa te îndrume. Eu am avut aparat dentar, după ce l-am dat jos mi-au apărut măselele și ortodonta a zis că trebuie să le scot înainte să iasă, pentru că împing dinții și s-ar strica tot ce s-au aranjat până atunci, așa că le-am scos. Daca nu sunt drepte, sunt șanse mari să faci carii, pentru că nu le poți spala bine, oricum se ajunge greu cu periuța acolo în spate. Mi se pare că extracția celor de sus e mai ușor de suportat decât a celor de jos.