| Derye a întrebat:

Salutare.

Am si eu nevoie de un test de vedere (exceptand cel chinezesc pentru ca vorbesc serios). Prezint niste simptome, dar vreau sa fiu sigur inainte sa merg la oftalmolog. Sa nu bat drumul degeaba.

Am cautat si pe net teste de vedere, si nu am gasit mare lucru.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Buna Derye!,
Am vazut multe postari ale tale in legatura cu problemele tale cu ochii. Cred ca ar trebui sa mergi repede la oftalmolog, este singurul in masura sa te consulte si sa-ti dea un diagnostic precis. Singur nu o sa poti stabili daca ai ori nu nevoie de ochelari. Cu cat astepti mai mult cu atat problema(daca ai vreo problema) se agraveaza si o sa trebuiasca sa porti ochelari cu dioptrii mai multe. Nu mai astepta, curaj si du-te! Sanatate si numai bine!

4 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Niciodata un drum la oftalmolog nu este batut degeaba.Chiar si ochii sanatosi au nevoie de un control macar anual. Un test autoadministrat te poate induce in eroare.Deci, la doctor!

| marrr a răspuns:

.
Deryee! Wake up.
Nu ma mai iau de tine cu dusul la oftalmologie, ca poate stai prea departe de oftalmologie, dar iti zic ca e mult mai bine sa mergi decat sa incerci sa vezi tu singur daca ai ceva dupa niste teste idioate facute acasa sau pe calculator, ca nu-i totuna. Acolo isi da seama exact, pe cand tu nu poti face decat sa "aproximezi" si te trezesti cu privirea incetosata si nu-ti dai seama de ce.
Nu mai sta toata ziua in fata calculatorului, iar daca n-ai altceva de facut, mai bine stai dar fa pauze intre ore. O pauza de 15 minute intre ore e cea mai buna si te fereste intr-un fel de statul exagerat de mult la calculator.

| Derye explică:

@ioandelasal: nu vreau sa ma duc degeaba. Poate ma dor ochii de la oboseala, de la calculator, etc sunt si anemic, si deseori mi se intampla sa vad in ceata (uneori cand ma ridic din pat).
Vreau macar sa am un rezultat cat de cat concret.

| Derye explică:

Sunteti rai, dar presupun ca aveti dreptate...thinking