| TnyBZ a întrebat:

Am si eu o problema. Acum vreo saptamana, m-am zgariat rau pe gingie cu periuta de dinti, si mi s-a facut o afta acolo, iar afta aia nu mai trece, si nici nu da semne ca vrea sa treaca. In primele 2-3 zile am avut si ganglionul pe partea cu afta inflamat, cum patesc mereu la afte, pentru ca lupta acolo cu rana, dar acum nu mai e activ ganglionul. Am dat cu glicerina boraxata, am clatit gura cu bicarbonat de sodiu, ce sa ii fac sa treaca? Am mai avut afte, si nu facute de mine, si in 2-3 zile treceau.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| BuLaNNNeL a răspuns:

Pulverizeaza albastru de metil pe zona afectata. Mie mi s-a rupt un colt dintr-un dinte si a ramas atat de ascutit incat mi-a taiat limba, mi-a facut-o praf. Nu puteam sa beau nici apa de durere. In 2-3 zile cu albastru de metil mi-a trecut

1 răspuns:
| anonimg a răspuns:

Gingia se videca, dar greu din pricina ca este mereu deranjata fie la spalarea pe dinti, fie in timpul mesei, fie din instinct cu limba. Trebuie doar sa depui efort mereu ca sa nu mai deranjezi locul acela.