| eueueueueue a întrebat:

Salutare. As avea si eu nevoie de niste raspunsuri la cateva intrebari despre aceste masti cu argila. Este un remediu bun? Am un ten gras si in ultimul timp mi-au aparut niste cosuri si puncte negre si as vrea sa stiu daca m-ar ajuta. De cate ori as putea sa o folosesc? Am cautat pe net si unele persoane ziceau de 2 ori pe sapt, altele ca in fiecare zi timp de o sapt si dupa de 2 ori. Si cam cat sa o tin pe fata? Dau funda celui care imi explica

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Te speli pe fata de 2-3 ori cu sapun de casa, sapun cu sulf sau sapun dezinfectant, iar dupa uscare te stergi cu vata inmuiata in spirt sanitar. In plus, daca esti adolescent (intre 12-18 ani), mai mananci si drojdie proaspata, de 1-2 ori pe saptamana, cat varful degetului.

| nugasescusernameliber a răspuns:

Daca ai tenul gras sau predispus la acnee, masca cu argila este un must-have, nu doar ca absoarbe toate urmele de murdarie si grasime dar ajuta si la vindecarea urmelor lasate de acnee.
Inainte de a pregati masca cu argila trebuie curatat tenul foarte bine pentru a permite argilei sa-si faca treaba mult mai eficient.
Fa-ti masca de cate ori vrei si poti, rau nu iti va face.

| eminescuhipiot a răspuns:

Este foarte buna argila, vezi sa nu folosesti metale cand o prepari fiindca isi pierde din proprietati. Lemn, portelan, etc poti folosi. In amestec cu zeama de lamaie e buna pentru ten gras, dar e ok si doar cu apa plata. De 2 ori pe sapt.e suficient, dar bineinteles ca efectele le vezi in timp, nu peste noapte, insa vei vedea ca iti lasa un ten asa de fin. Cat sa o ti pe fata? iti vei da seama, o aplici umeda si vei vedea ca efectiv se usuca pe fata ta, devine din gri inchis, gri deschis.