| Twister09 a întrebat:

Salutare, as vrea sa știu dacă fac radiografie pulmonară, se vede și coloana? Adică toată coloana?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu.

| sierra1 a răspuns:

Toată coloana din dreptul plămânilor. Fragment deci.

De ce intrebi?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu.

| ReddY25 a răspuns:

Non

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e vede prea bine, ca e in fata plamanul si inima, dar uitate de la gat in jos si o sa vezi niste vertebre, si nu are cum sa fie toata coloana, din miment ce coloana e pana jos, ai ave nevoie si de una de abdomeno pelvina, sa vezi toata coloana dar se vede o parte, ceea ce e in saptele plamanilor, si inimii ai nevoie de un pic de imaginatie(sau ochi foarte buni), sa te gandesti cum se curbeaza, unghiul e important, deci nu, nu se vede toata coloana(toraco pelvina nu apare acolo), dar poti sa tii dai seama cum e coloana, aproximativ, din o radiografie. Daca ai ochii formati poti sa vezicoloana, acolo pe la locul unde e inima e una peste alta la radiografie, dar se vede.
https://ibb.co/jbVypdB aici ai un exemplu, am tras linii si la cateva spatii intercostale, daca nu te uiti des, poate sa vezi greu coloana, dar se poate vedea(doar partea toracala) daca nu ai vazut am lasat poza doar pentru 3 ore si apoi s-a sters automat

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Radiografia la plamani arata si inima, si se vad niste vertebre, aproape de gat, restul sunt acoperite de inima care e in acelasi plan, dar se vad pe o radiografie de plamani(toracala, ca e si de inima), radiografia pulmonara nu e radiografie numai de plamani, ci de torace. deci acea radiografie arata si inima, dar si vertebrele, cu un ochi format(la vertebre e un pic mai greu de vazut daca nu ai ochii formati).

| Wolf1988 a răspuns:

Nu.