Buna dimineata, draga! Sfatul meu este sa mergi la medic. Nu e de joaca cu asa ceva. Te pup si iti doresc, din suflet, multa, multa sanatate si o zi cat mai frumoasa! Pa!
Prezinta-te la medic de urgenta. Esti sigur ca ai scos capusa? Si nu a ramas capul acolo infipt? Normal simptomele nu apar asa de repede. Dar repet du-te la medic.
Capul capusei, probabil a ramas sub piele. Urgent azi, la medic!
Cu articulatiile, mergi cand vrei.
Clar căpușa nu are nicio legătură cu articulațiile tale, mergi la medic dacă asta te liniștește dar chiar nu văd o legătură între mușcătura de căpușă și articulații?
Este periculos cu căpușele deoarece dacă nu ai scos-o bine de tot poate sa ii mai rămână o parte înăuntru se poate agrava. Problema cu articulațiile dacă persista trebuie neapărat sa te duci la dermatologie sa îți verifice locu dacă este scoasa de tot. Știu o colega de lucru care nici măcar nu știa ca a fost muscata de capusa și se plăngea de dureri de articulații și de cap și de spate și a venit după ea salvarea era la lucru pur și simplu a căzut jos din picioare și a întrat în coma. Din fericire nu a fost prea târziu și și-a revenit dar cel mai bine du-te la doctor și altădată nu mai încerca singur sa o scoți poți sa faci mai mult rău decât bine și sa știi ca exista vaccin împotriva căpușelor care te protejează în cazul în care te musca un anumit tip de capusa cum a mușcat-o și pe colega mea numa alea sunt periculoase dar mai bine sa nu riști sunt cazuri în care oamenii au murit din cauza asta. Bafta
Perioada de incubatie este cam de 2-3 saptamani, in carti, 21 de zile. Nu ai cum atat de repede sa manifesti simptome, asta e clar. Intai de toate iti apare un cerc rosu, ca o tinta, in jurul muscaturii, si desigur nu ai asa ceva pentru ca e prea devreme. Oricum, cred ca nici nu a apucat sa elimine toxinele daca abia te muscase. Deci, stai linistit