| RonniSalivăn a întrebat:

Salutare!
Astăzi, pentru că nu mai aveam timp de ajuns pe la sală, am decis să merg pe un teren din apropiere și să alerg. După 10 minute, am avut o tuse oribilă, timp de vreo 30 de minute și nici nu dădea semne că se va opri. Nu sunt un sportiv, însă nici sedentar nu sunt, merg de un 3 ori pe săptămână la sală, mai fac atrenamente tip HIIT acasă. De fapt, asta este și partea dubioasă: dacă alerg pe bandă sau în interior sau fac orice fel de exercițiu, lucrurile sunt foarte ok, nu am nimic. Azi, afară...a fost destul de neplăcut.
Acum, întrebarea mea este: e firesc să se manifeste așa? E vina aerulul mai tare din exterior? O fi problema condiției fizice, că alergarea pe un teren accidentat e diferită de cea pe un teren drept sau bandă? Sau (ceea ce mă îngrijorează) poate fi astm, cauzat de alergia la acarieni le care o am sau chiar ceva "sechele" ale plămânilor lăsate de covidul pe care l-am avut acum câteva luni?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Trixt3r a răspuns:

Cu siguranta nu este de la "teren accidentat", posibil sa fi tras mult aer rece cat timp ai alergat fara sa-ti dai seama.

Miscarea in aer liber nu se compara cu sala si alergatul pe banda eu personal il numesc si consider doar un hobby.

Daca vezi ca se repeta, mergi totusi la medic.

| VoidEternal a răspuns:

Tusea nu prea e un efect al lipsei condiției fizice mai ales că nu ești sedentar. Mai degrabă cum ai zis și tu, o alergie, astm sau efecte pe termen lung din cauza covidului. Ia-o treptat cu alergarea in aer liber și vezi daca te obișnuiești. Daca nu, mergi la medic.

| RonniSalivăn explică (pentru VoidEternal):

Mulțumesc mult!