anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare!
care este secretul din spatele basketului, care ajuta la cresterea in inaltime mai mult ca alte sporturi (voley, handbal, inot etc)?
toate au in comun sarituri si intinderi dar prin ce reuseste basketul sa fie mai eficient? intinderile repetate? presarea pe oase?
funda pentru cel mai inteligent/documetat raspuns happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| tyana a răspuns:

Cred ca solicitarea musculaturii prin intindere.Am vazut un reportaj pe Discovery prin care persoanelor mai micute, li se cereau sa faca cat mai multe sarituri.Intr-o sala de sport le trasau pe perete puncte la inaltimi cat mai mari, pe care acestia sa le atinga prin saritura cu degetele.Era un fel de experiment care insa a dat rezultate bune.

2 răspunsuri:
| Fan7a a răspuns:

Nu stiu daca te face mai inalt dar e chiar misto sa fii inalt

| ceraselaadam a răspuns:

A creste in inaltime prin practicarea basketului este un mit. Cheia "inaltarii" este exercitiul fizic si alimentatia corecta, care sa ajute organismul sa "dea drumul la conducta" (hormonal vorbind).

Buna functionare a diverselor organe interne are ca rezultat un flux constant de hormoni.

Pe langa astea, exista conceptul de "stretching", care nu se preteaza doar la basket, ci in general la toate sporturile. Cum poti face miscare, exercitii, daca nu faci incalzirea si intinderea muschilor si a oaselor?