Trebuie sa dormi pe o saltea ortopedica de calitate, sa folosesti o perna care ajuta in astfel de cazuri (din spuma cu memory), sa mergi pe strada avand o pozitie cat mai dreapta( ca si cum capul ar fi agatat, umerii ar atarna si privirea in fata). Gimnastica medicala si chiar o vizita la medic o poti face in aceasta vacanta! Cu cat amani, cu atat este mai grea refacerea!
S-ar putea forma scolioza de la statul gresit pe scaun si de lunga durata. eu am scolioza, mi s-a spus sa fac inot. momentan fac sala si s-a mai reparat,
Cum spunea si Adrianetc, inotul este foarte, foarte bun pentru a corecta problema asta. Poti sa incerci sa stai mai drept si cand esti la calculator.
In primul rand, incearca sa stai drept cat mmai mult timp posibil.De asemenea, ar trebui sa practici un sport care sa-ti intareasca muschii spatelui.Astfel,coloana s-ar mentine mai dreapta. Spre exemplu, inotul
Aici este o listă de soluţii interesante pentru problema spatelui cocoşat: http://motivonti.ro/ce-sa-faci-ca-sa-stai-drept.html
Oricum, cel mai important este să-ţi dai seama că stai cocoşat. E primul pas spre vindecare. Deci primul pas l-ai făcut! :)