| vmalex21 a întrebat:

Salutare.Ce parere aveti despre ramale de ochelari de vedere pe capse din titanium de la Silhouette? Ma refer la asa ceva http://www.framesdirect.com/......brc/r.html
De doi ani port ochelari de vedere pentru miopie si a venit vremea sa imi schimb rama,vreau una usoara si finuta si cei de la o optica mi-au recomandat asa ceva, sunt cam scumpe dar mi s-a spus ca sunt rezistente si sunt austriece.Ati avut sau aveti asemenea model de rame? E adevarat ca pe ele se pot monta doar lentile din policarbonat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| MuCelMic a răspuns:

Ramele pe capse sunt cele care au surubele in colturile stanga-dreapta. daca observi imaginea din link-ul pe care ti l-am lasat ieri, nu este pe capse si asa ti le si recomand. indiferent de rama, daca are surubele, ele vor ceda la un moment dat. pe cand daca e dintr-o singura bucata, n-are ce sa cedeze, logic. materialul e foarte rezistent. lentilele de contact din cate stiu eu nu le poti purta decat cateva ore /zi. in concluzie, pe landa lentile trebuie sa ai si ochelari. dupa parerea mea lentilele sunt fite ori pentru cei care au nevoie cu adevarat (ex: modele sau mai stiu eu ce...). Ochelarii depinde cum ai greija de ei. cu cat sunt mai pretiosi pentru tine, cu atat ii ai mai mult timp! Prima mea pereche stiu sigur ca era Silhouette, am si unii pe "capse" pe care am refuzat sa-i port ca nu-mi plac happy iar astia de acum nu mai retin marca poate doar sa caut actele... dar e cam complicat. oricum stiu ca in 2008 am dat 6 mil pe ei. La lentile nu ma prea pricep, dar dupa cum am spus, da din policarbonat! groase nu stiu ce sa spun, nici ale mele nu sunt prea subtiri, m-a deranjat la inceput cand le-am vazut asa, dar m-am obisnuit si sunt multumita. Sa-ti mareasca ochii, asta tine de dioptriile pe care le ai! cu cat sunt mai mari cu atat iti mareste ochiul mai tare.
strambi - de exemplu mie mi i-a montat o idioata care clar nu se pricepea, si a dat gaurile din lentile strambe, astfel ochlarii imi stau stramb. si nu se poate regla din nimic. trebuie schimbate lentilele. la asta ma refeream.

11 răspunsuri:
| MuCelMic a răspuns:

Da, eu port rame din astea de 15 ani! si nu as schimba! sunt foarte rezistente usoare, lentilele mi s-au spart de mai multe ori insa cu ramele nu am avut probleme niciodata. sunt extra-flexibile, foarte misto :) si da, cred ca se monteaza numai policarbonat ( e interesant sa citesti asta: https://opticalina.wordpress.com/......vei-alege/ )
http://www.optica-vista.ro/......696057.jpg
Eu nu recomand pe CAPSE! Nu rezista!

| MuCelMic a răspuns (pentru MuCelMic):

Dar la astea din titan, mare atentie cine ti le monteaza! altfel vor sta strambi, maXIMA ATENTIE cand le ridici de la Optica si le probezi!

| vmalex21 explică (pentru MuCelMic):

Mersi pentru raspuns.Deci sunt ok ramale? Unii mi-au spus ca sunt cam feminine cu toate ca ma cam indoiesc, altii mi-au recomandat lentile de contact dar nu as renunta la ochelari, mi se par mai practici insa vreau ceva usor si rezistent.Totusi stiam ca asa li se spune, rame,, pe capse,, Cel putin asa am intrebat la optica.Acolo erau ca pret pe la 900 de lei. Ochelarii tai sunt chiar marca Silhouette? Am spus ca daca totusi dau atatia bani macar sa o pot folosi cativa ani.La capitolul lentile ce imi poti recomanda? Pana acum am avut Interoptik heliomate, foarte multumit de ele in comparatie cu vechile Essilor, doamnele de la optica mi-au zis ca se poate doar lentile din policarbonat monta pe o rama Silhouette deoarece plasticul ar crapa.Aici mai am o temere, sa nu fie vorba despre niste lentile groass sau care sa imi mareasca ochii.Am citit si linkul, mersi pentru el.In ce sens strambi? Optica unde am fost e cea mai veche din orasul Brasov, cei care si-au facut acolo ochelari mi-au zis ca sunt buni.

| MuCelMic a răspuns (pentru vmalex21):

Sau poate ma insel vis-a-vis de "capse" stai sa ma documentez...

Rame pe capse – acestea sunt formate din brate si puntea nazala, care se prind de lentile prin capse. Ele necesita un tip special de lentile durificate si ramele pot fi facute numai din materiale metalice, dar spre deosebire de ramele pe surub, acestea nu se desfac in timp.

sursa:
http://www.insightvision.ro/? page_id=185

La imbinarile respective inteles ca sunt un fel de,, nituri,, si la ramele Silhouette orginale nu sunt astfel de probleme.Un produs austriac cred ca are totusi o anumita calitate.Sigur ca e si,, Silhouette,, pe OLX cu 150 de lei.N-am incercat lentilele niciodata de cand am devenit miop insa o verisoara de a mea are si per total pe an o costa mai mult decat niste ochelari buni(a ramas cu,, traume,, de cand colegii mai rautaciosi faceau glume tampite).Pe mine nu ma deranjeaza ca port ochelari, cu toate ca am dioptrii relativ mici -1 respectiv -1.25 insa fara ei am stari de ameteli, nu vad semnele de circulatie, obosesc, etc.Si actualele lentile nu sunt groase dar nici subtirele, doamnele de la optica mi-au zis ca vor fi un pic mai grosute pe o astfel de rama.Nu am probleme sa am grija de ei, doar primele lentile am reusit sa le zgariu. Daca ii ai din 2008 si inca sunt buni inseamna ca sunt rame de calitate.Din ce am vazut pe Youtube la montajul unei rame Silhouette se folosesc de obicei,, lentilele,, alea de forma care vin din fabrica ca sablon pentru gaurirea celor cu dioptrii.As opta pentru o rama din titan deoarece m-am saturat sa fac uneori iritatii acolo unde se sprijina pernitele si sa ma simt jenat, pe urma aceste rame nu se vor demoda prea curand.Revin cu un link gasit pe Youtube cu montajul.

Https://youtu.be/PGNHyZ0QD78
Acesta e linkul.Deci pana la urma capsele nu au nicio problema?

happy deci pana la urma capsele potceda si ele la un moment dat, din exerienta mea, asta depinde tot de cum te porti cu ei... e ok si cu capse. si daca se intampla sa pice/sa se slabeasca vreuna se poate inlocui la orice Optica.
fac o poza la ai mei, revin cu link

Mersi mult pentru sfaturi si recomandari, iti acord funda.Am vazut pozele, arata bine. Lentilele sunt cam grosute cu mi-ai spus mai sus.Asta e modelul ce l-as lua http://www.silhouette.com/....../4423/6070
Pare cam la fel la sistemul de prindere.

Mersi, cu mare placere! arata bine, e acelasi sistem, da. sa ai mare grija de ei, e pacat, costa mult happy numai bine si sarbatori fericite!

Ramele pe capse sunt cele care au surubele in colturile stanga-dreapta. daca observi imaginea din link-ul pe care ti l-am lasat ieri, nu este pe capse si asa ti le si recomand. indiferent de rama, daca are surubele, ele vor ceda la un moment dat. pe cand daca e dintr-o singura bucata, n-are ce sa cedeze, logic. materialul e foarte rezistent. lentilele de contact din cate stiu eu nu le poti purta decat cateva ore /zi. in concluzie, pe landa lentile trebuie sa ai si ochelari. dupa parerea mea lentilele sunt fite ori pentru cei care au nevoie cu adevarat (ex: modele sau mai stiu eu ce...). Ochelarii depinde cum ai greija de ei. cu cat sunt mai pretiosi pentru tine, cu atat ii ai mai mult timp! Prima mea pereche stiu sigur ca era Silhouette, am si unii pe "capse" pe care am refuzat sa-i port ca nu-mi plac happy iar astia de acum nu mai retin marca poate doar sa caut actele... dar e cam complicat. oricum stiu ca in 2008 am dat 6 mil pe ei. La lentile nu ma prea pricep, dar dupa cum am spus, da din policarbonat! groase nu stiu ce sa spun, nici ale mele nu sunt prea subtiri, m-a deranjat la inceput cand le-am vazut asa, dar m-am obisnuit si sunt multumita. Sa-ti mareasca ochii, asta tine de dioptriile pe care le ai! cu cat sunt mai mari cu atat iti mareste ochiul mai tare.
strambi - de exemplu mie mi i-a montat o idioata care clar nu se pricepea, si a dat gaurile din lentile strambe, astfel ochlarii imi stau stramb. si nu se poate regla din nimic. trebuie schimbate lentilele. la asta ma refeream.