| nyoentox2002 a întrebat:

Salutare! Cum îmi pot da seama că sunt în depresie, unde trebuie să mă duc?
Precizez că nu sunt asigurat de sanatate!
E așa costisitor?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
23 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cu plată, poți merge oriunde. Asigurarea de sănătate nu este așa costisitoare.

| nyoentox2002 explică (pentru sadrian46):

1500 lei pe an că PFA daca nu depășești al doilea plafon

| LordCristobal a răspuns:

Salut!
Esti in depresie daca:
Esti trist toata ziua si ganduri negre care te impiedica sa evoluezi in directia care iti place.
Nu ai dorinta sa faci nimic si iti place sa te izolezi de lumea exterioara.
Nu te poti motiva sa faci ceva chiar si lucruri minuscule.
Te izolezi in tine si nu comunici nici cu cei apropiati tie.
Esti in depresie si daca esti cu moralul la pamant.
Pentru vindecarea/ameliorarea depresie poti merge la psiholog care sa te ajute cu cateva sedinte de terapie dar te poti autovindeca si tu.
Trebuie sa te uit in interiorul tau si sa afli ce anume ti-a cauzat depresia apoi te gandesti ce ai putea face in viata ca sa te automultumesti.Aici trebuie sa sa descoperi ce talent si in spre ce domenii ai tu inclinatii ca mai apoi sa te bagi pe o meserie potrivita tie.Practic daca vrei sa ai succes impotriva depresie trebuie sa ai scop concret in viatabsi un program ordonat si un stil on care sa te scoata din zona de confort.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ești puțin supărat! În cazul asta nu cred ca e depresie! Poți sa mergi la un psiholog sa faci un test!

| nyoentox2002 explică (pentru anonim_4396):

Pur și simplu sunt cu moralul la pământ,o fata pe live pe tiktok mi-a zis că sunt tigan,apoi de nervi am injurat-o in privat și mi-a zis că sunt urat că dracu și nu mai știu cum,mereu visez la o viață perfectă și simt că nu o sa o am niciodată! Eu nu prea am încredere în mine,și când am vine cineva și mi-o distruge,simt că sunt foarte urat sau că nu arat suficient de bine incât să mă placă vrefată! Sunt zile care mă văd în oglindă că arat bine alte zile că arat că naiba,și dacă fetele spun că sunt urat,sunt urat,fetele cu care am avut relație au fost numai cu mine la mișto și să își bată joc!
Eu chiar credeam că arăt bine dar m-am înșelatcrying((((,la piese sunt închis și as vrea sa mă deschid dar nu știu cum că să nu mai fiu numit tigan,vara am o groaza că știu că mă inegresc mai tare și mi-ar veni să port cagula și să fiu îmbrăcat sa nu mi se vadă pielea deloc! Pe o parte m-aș gândi să îmi fac o mască sa nu îmi mai vadă lumea urâțeniacrying
Nici nu mai știu care e sensul vieții,mă simt inutil, lucrez la glovo și sunt prost văzut în oraș că umblu cu geanta aia mare in spate și cu bicicleta, am o imagine de rahat in oraș, simt că nu sunt dorit de nimeni! Și mă gândeam să mă refugiez in xanax sa îmi bag ceva în ea de viață că oricum viața e de rahat! Alta chestie este că parcă nu îmi mai place sa fac nimic, decât să dorm și atât!

| anonim_4396 a răspuns (pentru nyoentox2002):

Nu mai sta pe rețelele de socializare și trăiește-ți viața la maxim!

Pai ce altceva sa fac că fără Tiktok, Facebook și Instagram mă plictisesc

| anonim_4396 a răspuns (pentru nyoentox2002):

Mergi afara, fa sport so comunica cu oamenii! Trebuie sa fie cineva cu care te poți înțelege!

Dimpotrivă orașul m-a băgat în depresie de asta nu as vrea sa mai ies in oraș că car geanta aia glovo in spate și toată lumea mă bârfește și am o imagine proastă!

Asta fac mai mereu aproapelaughing

| NinjaLegendMan a răspuns (pentru nyoentox2002):

Statul pe telefon, fara sa faci ceva util si constructiv este foarte distructiv! Te rog asculta sfatul meu si lasa-le. Apuca-te de citit, de a-ti imbunatati comportamentul, de a te dezvolta personal. Ai ce-i mai frumosi anii pe care si-ar fi dorit oricine. Nu fa aceste greseli! Fii multumitor ca esti sanatos, si ai ce manca si ce bea! Multi au trecut prin torturi si prin multe greutati, dar tot au avut dorinta sa traiasca. Si tu nu observi ca toate aceste aplicatii si telefonul iti i-a din cheful de viata! Gandeste-te asa. Acestea sunt o metoda a celui rau, de a te duce in interiorizare ca apoi sa te distruga! Poate ti se pare ca toti de barfesc si ca esti naspa cu Glovo. Dar nu-ii adevarat, nu trebuie sa-ti pese. Tuu fii bun, fii om exemplar, lasa tot ceea ce iti face rau!

| nyoentox2002 explică (pentru NinjaLegendMan):

Pe mine mă interesează și imaginea mea, daca am o imagine proastă in oras trebuie să mă mut! Glovo și porecla guță mi-a stricat toată imaginea! Un spunea, ce e cu țiganul ăla de la glovo, cum poate sa care ghiozdanul ăla mare in spate! Urăsc că exist, urăsc să fiu negru, urăsc pe toată lumea! Si de cărti nu prea mi-au plăcut niciodată cărțile și nu am răbdare să citesc carti

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ești în depresie dacă ești ca băieții din acest videoclip: https://youtu.be/bCBI_8PHL1o?si=Fh3hYllEGfXQj5C7

| gabriela2201 a răspuns:

Degeaba te duci la terapeuti sau iei pastile, nu te vei simti mai bine semnificativ, cel mult iti vor controla impulsurile de a-ti face rau, dar nu iti garanteaza vindecarea. Mai bine cauta sa razi in fiecare zi, asculta predici si slujbe religioase, mergi la Biserica sa vorbesti cu preotul, vezi ceva haios pe net sau oameni care au succes in activitatea lor ori care au depasit aceste stari. Psihologul sau terapeutul doar iti ia banii si te lasa sa-i turui dupa care iti spune niste chestii bazat pe ce i-ai povestit tu, nu te ajuta cu nimic doar sa vorbesti..trebuie sa iei atitudine. Sa bei multe lichide, sa mannaci sanatos si consistent, sa dormi cel putin 8 ore, si faci sport. Poate nu vei deveni un exemplu sportiv dar cand faci sport se secreta 10 hormoni, dintre care si Endorfinele – (re)cunoscute ca hormonul fericirii creând bunădispoziție. Poti sa iti notezi ca intr-un jurnal cum te simti in fiecare zi, ce ganduri ai si ce actiuni ai facut sa scapi de cele negative. Sa ne scrii cum iti merge!

| nyoentox2002 explică (pentru gabriela2201):

Eu nu cred in Dumnezeu, Biserica, Preoti! Urăsc cam tot

| gabriela2201 a răspuns (pentru nyoentox2002):

De-asta ai ganduri negre, ca urasti cam tot, ai probleme cu atitudinea negativa si nimanui nu-i place sa relationeze cu un pesimist. Iti trebuie timp petrecut printre alti oameni, sa ai activitati. Nu te musca nimeni daca mergi sa ceri un sfat. Fa cum vrei tu..nu cauta preoti, nu cauta oameni care s-au vindecat si sunt increzatori, du-te si da banii pe pastile si pe asa-zisi terapeuti.ei fac aceste meserii pentru bani, nu sa ajute pacientul.

| nyoentox2002 explică (pentru gabriela2201):

Urăsc religiile din cauza că mi-a băgat tata pe gat,cand mă vede că mănânc carne tipa la mine mă înjură, dar eu nu sunt o persoană credinciosă care sa țin post! Simt că religiile astea sunt pura ficțiune, cum astea care cred în zei Budha, Allah și spun astea care cred în Dumnezeu ca Budha și Alah nu există și că astea se roagă degeaba așa e și cu Dumnezeu toți se roagă degeaba, nu exista zei după părerea mea

Buna ziua, dragule nyentox2002. Nu pot sa nu ma opresc aici sa te ajut. Stiu si te inteleg perfect ca treci printr-o perioada grea din viata ta. Dar asculta la mine cateva sfaturi, care iti garantez ca are sa iti schimbe viata daca le asculti.
1. Esti un baiat muncitor, observ, spui ca simti ca nimeni nu te vrea pe tine, dar nu-i adevarat. Incearca sa te dezvolti personal, sa cauti sa ai un limbaj frumos, sa nu injuri, si sa ai un comportament de gentilman, sa te comporti frumos cu orice fata, cand ai ocazia. Fie ca este o femeie in varsta, fie ca este o fata tanara, comporta-te frumos cu ele. Fii un baiat intelept, care stie ce vrea de la viata. Fa sport si fa-ti cat de bine poti munca! Caci munca bine facuta face bine omului care o face
2. Ai spus ca ai fost inselat, si ca fetele iti spun ca esti urat. Nu stiu daca ti-a spus in fata, sau pe ascuns, dar iti spun ca cele ce au spus is mai prejos decat tine. Uita-te in oglina, acel din oglinda esti tu, dar nu asta e ceea ce te defineste pe tine. Daca tu crezi ca frumusetea iti aduce adevarata fericire, atunci te inseli dragul meu. Frumusetea e doar una dintre miile de calitati ale unui om. Cine si-ar dori o fata care jigneste pe altul, care nu-i harnica si vorbeste urat DAR E FRUMOASA? Iti spun ca nimeni, (Femeia frumoasă și fără minte este ca un inel de aur pus în râtul unui porc. Proverbe 11:22). Si inca ceva, frumusetea este trecatoare, nu observi ca totul se duce, fie ca esti milionar, fie ca esti cel mai frumos, fie ca ai cea mai buna reputatie in toata lumea, totul trece. TOTI MURIM. Si aici ajungem la punctul 3.
3. Ai spus ca nu crezi in Dumnezeu, si chiar ai spus ca cei ce se roaga, se roaga degeaba. Dar eu iti spun din propria experienta, ca chiar exista Dumnezeu! Si chiar iti spun intr-un mod tangibil, caci i-am vazut minunile! Eu sunt de religie penticostala. Dar nu traiesc o religie, ci o relatie adevarat cu Dumnezeu. La noi se fac rugaciuni, si Dumnezeu vorbeste prin proroci. De exemplu, i-a fost o prorocie odata pentru cineva cunoscut, ca cel rau cauta sa-l duca pe sotul ei in mormant, sa se roage cat poate ca Domnul sa se indure si sa nu ingaduie. Chiar in noapte aceea, dupa ce s-a rugat. A aflat de la sotul ei ca exact in orele in care se ruga ea (El nu stia nimic) mergea pe drum (El era in Africa), si cum mergea in bezna noptii, deodata a cazut intr-o canalizare destul de adanca. Dar asa facut Dumnezeu, ca el a cazut exact drept in canalizare, fara care cumva sa de-a cu capu sa se nenoroceasca, a scapat cu mici zgarieturii. Asta e doar una din experiente!
Si nu numai atat, am mai multe de genul. Dar vezi ca Dumnezeu lucreaza cum voieste. Degeaba spui tu ca daca ar fi fost Dumnezeu ar fi facut asa sau asa. Dumnezeu ne iubeste pe toti, si pe langa asta si-a dat SINGURUL LUI FIU, ca oricine crede in El sa nu moara ci sa aiba viata vesnica. Dumnezeu lucreaza cum doreste, cat mai pe ascuns, ca tu sa crezi. Si el iti v-a da o fericire muult mai mare, mai mare decat iti da lumea. As avea multe de zis, dar este tarziu acum. Daca ai ceva intrebari, te rog pune-le, caci chiar vreau sa te aduc pe calea cea buna. Totul trece, intr-o zi voi muri si tu si eu, dar totul este cu un scop. Citeste biblia, si pune-l la incercare pe Dumnezeu. Caci cel care e sincer si-l cauta cu toata inima, il v-a gasi!
"Toti locuitori sunt o nimic inaintea lui. El face ce vrea cu ostirea cerului si cu locuitorii pamantului, si nimeni nu poate sta impotriva mainii sale, nici macar sa-i zica : Ce faci?" (Daniel 4:35). Deci nu ai cum sa-l tragi la raspundere pe acest Dumnezeu, omniprezent, atotputernic, atotintelept!
Te rog, daca mai ai intrebari te ajut cu mare drag!
Toate fetele care te-au facut urat, sa stii ca la un moment dat li se v-a duce si lor frumusetea. Totul trece. Fii intelept!

Tot ce e legat de Dumnezeu sunt doar povesti și nimic mai mult, și Biblia este scrisa de oameni, mai nimic nu prea are logica! Zici că frumusețea e trecătoare! Daca nu o ai nici pe ăia mori singur!
In ziua de azi totul tine de bani și putere, că dacă ești sărac ești văzut de sus de toti

Nyoentox2002, cum adica daca "Daca nu o ai nici pe aia(frumusetea) mori singur", tu crezi ca nu exista nicio fata pe lume perfecta pentru tine? (citeste povestea "Minunea de R.J Palacio", e vorba despre un copil care s-a nascut cu o fata deformata. Sa vezi prin cate a trecut si totusi si-a gasit prieteni, si a trecut peste. Pe langa asta, este si fericit. Si tu, care nu esti urat, care ai de toate, sanatate, tu sa fii nemultumit? Asta-i sub orice critica! )
Problema este la tine din cate vad. Te intereseaza imaginea ta, si iti imaginezi ca daca lucrezi la glovo, iti strici imaginea. Crezi ca imaginea ta sta in ce slujba practici, ceea ce este cu totul fals! Ai spus ca urasti pe toata lumea, ca iti urasti corpul tau (Sanatos, nu esti la pat ) si urasti propria ta existenta. Aici e problema, daca tu urasti pe toata lumea si nici nu cauti sa fii mai bun, sa faci fapte, sa te dezvolti personal, sa ajuti, sa zambesti mai des. Cum crezi ca te vor aprecia oamenii? Incearca sa faci ce este bine! Sa iti lucrezi muschi, sa te imbraci mai bine si, cel mai important, sa nu injuri ci sa ai un comportament de domn! Scapa din mreaja de a lenevi si de a nu face nimic. Invinge GOLIATUL comoditatii!
"Tot ce e legat de Dumnezeu sunt doar povesti si nimic mai mult", tocmai ce ti-am zis din propria experienta ca Dumnezeu chiar exista. Cei mai cunoscuti oameni de stiinta au ajung la concluzia ca exista un Dumnezeu. Nu vezi cat de perfect este asezata planeta noastra in sistemul solar? La ce perfectie se invarte in jurul soarelui? Suntem singura planeta care dam semne de viata din tot universul! Uita-te in natura, uite cum exista n plante fara numar, multe specii de animale, toate soiurile de pesti. TOTUL a fost pictat de cineva. Si omul care poate vedea, care poate auzi, care poate simti, care poate gusta, care poate mirosi. Toate legile naturii au fost puse de cineva, crezi ca e normal sa fim atrasi de pamant? Norii sa ploaie? Dumnezeu exista 100%, ti-am zis, pune-l la incercare si iti va raspunde, crede in El!
"Biblia este scrisa de oameni, mai nimic nu prea are logica ", cum poti sa spui ca nu are logica? Oameni si-au dat viata, au suferit, au fost torturati, au fost batuti, au fost arsi pe rug ca noi sa avem "Scrisoarea de dragoste a lui Dumnezeu"! Te rog, macar citeste proverbele (https://ebiblia.ro/app/index.html? ebiblia#read/vdcc/Prov/1/1), sunt doar 31 de capitole, care daca le practici, nu ai cum sa nu ajungi un om intelept si puternic, in viata.
"In ziua de azi totul tine de bani si putere, daca esti sarac esti vazut de sus de toti", nu-i adevarat. Din totdeauna, in lumea aceasta totul a tinut de bani si putere, uita-te in trecut la imperiul Roman! Atunci cine era nobil si avea putere, isi avea proprii sclavii, si isi duceau viata in placeri pagane. Si unde au ajuns? Tu crezi ca daca ai bani si putere, gata esti cel mai fericit om de pe pamant. Dar uita-te la cei bogati din lume. Uite "cat is de fericiti", unul se sinucide, altul se apuca de droguri si altul isi pierde bani, putini sunt cei care rezista tentatiei de a se autodistruge. Asa, ca eu iti arat o cale care iti aduce adevarata fericire. Viata trece, banii trec, faima trece, frumusetea trece, puterea trece, sanatatea trece. Dar macar nadejdea ca vei ajunge in rai, nu va trece si asa vei fii cel mai fericit! Daca citesti biblia, incepand cu noul testament, si ai sa o studiezi, sa o pui in practica. Si crezi in Dumnezeu si in fiul sau care a murit pentru tine. Si il vei proslavi in viata ta pe Isus, vei ajunge si tu acolo draga nyoentox2002. Asta-i realitatea. Pe internet is multe prostii, multe teorii de reincarnare, de religii pagane. Daca cauti cu adevarat pe Dumnezeu, El se va lasa gasit. Asta-i cel mai important lucru in viata. Daca tot nu te-am convins, macar gandeste-te ce ti-am zis. Alegerea care o faci este doar a ta! Tu poti sa iti faci bine sau poti sa iti faci rau.
Daca mai ai ceva intrebari, nu ezita sa mi le adresezi. Te ajut cu mare drag!

Am auzit că nu există Bine și Rău, sunt doar puncte de vederelaughing

Eu ti-am spus adevarul. Inselaciunea din lume este atat de mare incat chiar si adevarul e suspectat drept minciuna aidoma unei piete unde toti isi lauda marfa, dar nu toti au marfa de calitate. Toti sustin ca au dreptate, incat te intrebi cum pot sa coexiste atatea "dreptati", atatea "adevaruri". Minciuna a patruns peste tot : in religie, in economie si in cultura. Din cauza asta dragul meu, multi nu mai pot distinge usor intre ceea ce este adevarat si ceea ce este fals! Totusi sa stii ca exista un adevar absolut. Acum poate nu-ti dai seama, dar ma rog cu timpul sa te gandesti bine pe ce drum apuci.
Daca vrei sa ai fericire si implinire apuca pe calea ce ti-am zis-o. Daca nu, nu te mai plange ca esti nefericit si trist. Tu alegi

| Anushka23 a răspuns:

Bună!
Trebuie vorbit in primul rând cu un psiholog, îi poți spune lui cum te simți și el o să-ți spună dacă consideră că este nevoie să mergi la un psihiatru sau se poate trata doar din terapie.
Bolile mentale sunt destul de multe și destul de greu de depistat cauza exactă, din ce am observat eu pentru cam toate diagnosticele se dau aceleași pastile dar cu diferite dozaje, ele sunt decontate de CAS direct în farmacie, eu nu plătesc nimic pentru ele, dar dacă e să le cumperi sunt undeva la 120 lei/lună.
Aș spune că in primă fază e puțin costisitor, aproximativ 150 lei o ședință de terapie + consultație psihiatrie tot cam pe acolo + tratament. Există posibilitatea să nu functioneze bine pentru tine tratamentul s-au schimbat medicul.
Îndiferent de situația ta financiară, nu sta, roagă o rudă să te ia ca și co-asigurat să îți poti rezolva probleme de sănătate.
Cu cât aștepți mai mult și spui că poate va trece de la sine, nu va fi așa, de cele mai multe ori se înrăutățește situația.
Mie mi-au micșorat tratamentul dar va trebui să-l iau toată viața, am înțeles ca așa este in majoritatea cazurilor, dar mă simt bine.
O să fie bine! Multă sănătate îți doresc!