Prin genetic ai un anumit risc, insa acum cum ti-e norocul, Doamne fereste de asa ceva. Cancerul pulmonar e probabil unul dintre cancerele care tin mai mult de stilul de viata decat de alte aspecte, adica fumatul cam e factorul cel mai mare + alti compusi chimici inhalati de-a lungul vremii. Si bunicul meu a murit de cancer printre care avusese si o forma la plamani, a avut mai multe tipuri insa nu stau sa ma gandesc la asa ceva...ar insemna sa nu-mi traiesc viata de frica asta, fiecare cu norocul lui.
Realizezi ce prostie ai putut sa zici? Sa-i doresti unui necunoscut sa faca cancer pentru simplul motiv ca fumeaza? Asta e imbecilitate maxima, ai grija ce-i doresti cuiva.
Ai dreptate si nu contest asta dar am spus care e parerea mea. Nu sufar drogratii ca pana la urma despre asta vorbim. Fumatorii sunt niste drogati care ii imbarliga si pe altii sau ii inspira si pe altii sa se drogheze. Am vazut destule grupuri de fite cu țigara in gura, tigani care imbarliga, copii care fumeaza pentru a fi acceptati in societate, multa falisate si grija de acceptare in societate dar fix in cea a smecherilor, sunt multe de spus si nu ma omor sa explic mai multe. E parerea mea. Doar uita.te la el, trage de placere din tigara, stie ca il suge de bani, ii e frica sa nu mosteneasca o boala grava de care e constient ca cu o tigara la zi sansele cresc alarmant sa se formeze singura si totusi nu face nimic sa o rezolve. Nici nu stie de ce fumeaza. Maine poimaine va avea un copil si ala o sa traiasca cu fumul de tigara in casa ca na, un drogat drogat ramane. Pe el acum nu.l intereseaza sa se lase, il intereseaza sa.si fumeze in continuare tigara riscand dar cautand in noi o confirmare ca boala asta nu e genetic transmisibila. Mi.a ajuns pana in gat de ei. Nu.i mai sufar.
Ok, dar asta e singura varianta? eu nu cred asta. Nu cred ca singura varianta este consumarea unui drog care isi instaleaza repede dependenta in corp si aduce multe efecte negative asupra sanatatii in timp. Cancerul este ultimul efect care nu este garantat. Pana la el mai sunt multe.
Ai un risc (mult) mai mare ca oamenii normali sa faci. Mergi la niste controale sa te asiguri ca e bine totul si LASA-TE DE FUMAT! Si continua sa mergi la medic cat mai des posibil (bine, nici exagerat), ca sa sa fii sigur ca esti bine. Multa sanatate tie si familiei!
Ca o paranteză, bunicii mei, tatal meu sau eu nu suntem/fost alcoolici. Imi cer scuze pentru greselile gramaticale din întrebare, nu am mai citit odată ce am transcris inainte sa trimit.