anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare...de 2 zile a inceput sa ma doara o masea...foarte tare....de 2 zile nu dorm.Problema e ca mi s-a umflat si gatu... abia pot inghiti..si nici de mestecat nu pot..ptr ca am maseau amortita.iar cand o ating ma doare f f f tare.iau antibiotice de 2 zile...si nimic pana acum...credeti ca are ce sa imi faca dentistu? chiar daca are infectie

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Zenithf a răspuns:

Trebuie, da' ii musai, sa mergi la stomatolog, asap. Oricate antibiotice iei nu o sa-ti treaca daca nu iti dreneaza puroiul, apoi el trebuie sa-ti prescrie ce sa iei, si antibiotic si calmant. Apropo, tu cum ai luat antibiotice fara reteta?
P.S. Pana ajungi la stomatolog, pune frunza de varza batuta pe gingie in partea cu abesul, varza face puroiul sa se adune. Da' oricum, nu-ti trece cu nimic decat cu bisturiul binecuvantat al medicului dentist, asa ca da fuguta la el.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Probabil că îţi va face un drenaj, dacă are puroi, pentru ca acesta să se poată elimina.
Înainte de asta e posibil să te trimită să faci un "film" la acea măsea, ca să vadă în ce stare este rădăcina.

Apoi, după un tratament cu antibiotic ( de vreo 3-5 zile ) o să mergi iar la stomatolog şi o s-o cureţe, apoi o va plomba ( bănuiesc că este cariată şi ţi-a fost afectat nervul, de acolo durerea mare la atingere ).

Toate cele bune şi multă sănătate.