anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare! De aproximativ 2 ma confrunt cu niste dureri lombare. Nu sunt genul ala de dureri taioase ca atunci cand ridici ceva greu. E o durere suportabila dar persistenta. In ultima vreme, daca ridic genunchiul stang la piept, cand revine in pozitia normala, imi trosneste soldul stang foarte foarte tare, simt vibratia in tot bazinul. Din cauza vietii sedentare din ultimii 5-6 ani, m-am ingrasat foarte mult, mai exact am facut burta mare, ca a lui Mos Crăciun. Am facut o radiografie si pare ca ar fi vorba despre hiperlordoza lombara. Am facut niste sedinte de fizioterapie dar nu s-a schimbat nimic. Vreau sa stiu daca cineva s-a confruntat cu aceasta hoperlordoza lombara si a reusit sa scape de dureri, si daca da, cum? Am inteles toata teoria cu dezechilibrul dintre muschi si modul in care s-a ajuns aici. Ma intereseaza in special prerea unui pacient vindecat. Va mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Pai, este vremea sa te apuci de dieta sanatoasa si de sport, ca toate articulatiile sufera din cauza sedentarisumului si a greutatii imense, care apasa pe articulatii.
De durerile de spate scapi numai prin sport facut zilnic.
Fizioterapie nu ajuta cu nimic daca nu slabesti si nu faci sport zilnic.
Este cazul real al mamei mele, care a facut ani de fizioterapie dar nu a vrut sa ia slabitul si sportul in considerare, pana nu s-a covins singura ca nu o ajuta, fiindca nu face ce trebuie.
Desi femeie in varsta, s-a apucat de mers cate 5-6 km pe zi si a redus portia de mancare din farfurie. A dat jos 30 de kg in 6-7 luni si nu i-a venit sa creada ca scapat de durerile de spate, care au chinuit-o multi ani.
Decizia iti apartine, daca preferi sa incerci alte frectii la picior de lemn, sau vrei sa te apuci serios de sport si dieta, ca sa-ti pui pe picioare toata sanatatea.

| Cehoslovacia a răspuns:

Mananci cu cap si te apuci de sport sa dai jos toate kg in plus, care pun presiune pe articulatii.
fizioterapia e o prostie, sa-ti ia banii degeaba happy
eu am scapat de dureri de cifo-scolioza dar usoara si am remediat-o cu sala, odata ce pui muschi in zona respecta, lombarii in cazul tau spatele poate sustine mai hine zona respectiva.