anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare! De ce mă enervez efectiv din orice? De la orice întrebare mă enervez și țip... nu pot fi niciodată calmă. Oare sa fie o problemă? Cred că sunt nebună.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
27 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

A fi nebun este cu totul altceva, noi denumim gresit nebun un om agresiv, ca si cum toti suntem psihiatri si punem diagnostice, ei bine nu suntem!
La tine problema este de natura depresiva din cate imi dau seama, persoanele depresive au si astfel de manifestari precum agresivitatea sau se enerveaza usor si din nimic, da desi ca depresiv poti fi si timid si retras, in acelasi timp poti avea o agresivitate iesita din comun.
Cred ca la manifestarile agresive si enervarile fara rost trebuiesc luati in calcul si factori genetici cat si felul omului. Unii sunt foarte calmi iar altii sunt mereu colerici, de ce asa?!
Eu facand parte din a doua categorie, deci te inteleg, cu trecerea timpului aceasta agresivitate se mai tempereaza, dar nu trece!
Din pacate nervii iti aduc doar belele!
Daca consideri ca acest tip de manifestari iti creaza un haos in viata si te mai stii ca avand manifestari de tip depresiv, atunci nu ar strica sa mergi la un medic psihiatru, el iti va spune de la ce ai aceste enervari sau stari.
Daca esti din Iasi imi poti scrie in privat si iti pot recomanda pe cineva de acolo, sunt medici foarte buni in Iasi in mai toate domeniile, psihiatria este unul dintre ele!

| anonim_4396 explică (pentru Simpatic):

Mulțumesc mult! Sunt foarte timidă... de asta nu imi explic de ce acasă mă enervez din absolut orice, iar în public abia mă pot exprima

| Simpatic a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ai pentru ce sa imi multumesti!

| Violleta2022 a răspuns:

Probabil fiindca nu te-au educat parintii....si probabil ca nu ai furat-o peste gura niciodata.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Oare sa fie o problemă? Da, este o problemă.
Cred că sunt nebună. Nu ești încă.

| dullcat a răspuns:

Buna.Nu esti nebuna. Oamenii arunca cu eticheta asta fara sa aiba habar ce inseamna de fapt.Problema e ca te desconsideri singura si ti-ai reprimat sentimentele negative, mai ales furia, din cauza ca nu ai fost ascultata, validata, luata in serios in copilarie etc.(afli la sedinte care e cauza) pana in punctul in care acum ti-o descarci in dialogul cu ceilalti.Asa cum s-a mai zis deja, ai nevoie sa mergi la psiholog, altfel lucrurile nu se vor imbunatati de la sine, ci doar vor merge in jos, distrugandu-ti relatiile cu ceilalti din jur.

| Catrice a răspuns:

Pai esti ca nici unui om normal nu ii sare mustarul dacă il intrebi ce face

| anonim_4396 explică (pentru Catrice):

Da, nu degeaba am zis singură că sunt

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Nu ești nebună, n-o asculta pe Catrice, mai sunt oameni ca tine. Furia asta este de undeva, te supără pe tine ceva.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Sincer e adevărat...

| Catrice a răspuns (pentru anonim_4396):

Astia ca tine stau internati la psihiatrie sa se trateze

Judeci fără să știi care e cauza.

| Catrice a răspuns (pentru anonim_4396):

Tocmai ca la medic tratezi cauza

Mulțumesc pentru ajutor!

| Frank51 a răspuns:

Dacă de când te știi ai fost așa, pur și simplu stai prost cu răbdarea.

Răspuns utilizator avertizat
| CleanHeart a răspuns:

Cine te pune sa te enervezi, de ce nu iti consumi nervii intr-o activitate care iti place si nu mai ai timp de nervi

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nebună nu ești.

| petrisor23 a răspuns:

Eu nu te-am auzit cand tipai. Tipa mai tare.

| StefanERC a răspuns:

Este important să cauți ajutor atunci când simți că iritabilitatea devine o problemă persistentă și afectează calitatea vieții tale. Un terapeut sau psiholog te poate ajuta să înțelegi mai bine cauzele și să găsești strategii pentru a face față mai eficient stresului și iritabilității.

Din ce stiu eu, acum poate fi decontat de CNAS prin medicul de familie chiar si consultul Psihologic. Cu bilet de trimitere. Trebuie sa mergi sa intrebi medicul tau. Totul se rezolva.

Nu ești nebună; poți găsi ajutor și soluții pentru a-ți îmbunătăți starea emoțională.

Inainte de asta poti incepe cu lectura unei carti, o carte buna iti poate schimba convingeri si perspective de viata. O carte este cel mai ieftin mod de autoimbuntatire, pot sa iti recomand cartea: Persoanele hipersensibile de Elaine N. Aron.

Link catre carte pe Libris.ro
https://bit.ly/44Lh6Gb

| StefanERC a răspuns (pentru StefanERC):

Edit: Imi cer scuze. Nu mai este disponibila cartea pe Libris.

Este pe eMAG: https://bit.ly/3EuX0Wf

| anonim_4396 explică (pentru StefanERC):

Mulțumesc!

| Alinuța00 a răspuns:

Nu esti nebună, printr o astfel de perioada trec si eu acum, eu de mult am probleme cu nervii dar de ceva timp sunt nervoasă non stop, am 17 ani si riduri pe fata la cat de mult stau încruntată zi de zi.Mi am obisnuit fața sa stea usor încruntată in fiecare zi, încât daca eu pe fata nu schițez nici un sentiment, tu daca te uiti la mine zici ca sunt supărată.Pur si simplu nu mi mai găsesc dorința de a fi fericită sau de a ieși, ori socializa..nimic.Ma irita rău daca cineva face si cel mai mic si inofensiv lucru chiar dacă are sau nu legatura cu mine.E doar pe perioada,trece totul,nimic nu e permanent în viața. Dullcat si Simpatik au dreptate,nu trece de la sine, e ceva acolo profund care provoaca asta,cere ajutorul si la fel si eu recomand medicii din Iași.Și mic sfat,am văzut că ai spus că ești timidă,așa că nu așteapta sa ti se faca curaj sa mergi la un psihiatru,doar fă, pur si simplu fă o, de data asta nu te gândi, actioneaza fără să gândești, doar mergi atata tot.Nu te gândi ce o sa iti faca sau ce o sa spuna alți oameni despre tine, doar mergi atat. Daca stai si astepti dai in alte probleme care se trateaza greu.Deci,mai bine nu astepti.

| BonciuTalent a răspuns:

Fa-te profesoara ca asa vad ca fac toate de genu

| CozacFlavius a răspuns:

Nu cred ca esti nebuna esti doar nefelaughing (nu ma lua acum la injurat, uitasem ca te enervezi din orice si tocmai mi-am amintit dar deja am scris partea de dinainte de paranteza si mi-a fost lene sa sterg asa ca am zis să-ți explic de ce am făcut-o) te pup la fofohappy