Eu zic sa dai o fuga pe la dermatolog si sa faca o analiza a lichidului sa fim siguri ca-i sebum si nu-i altceva. Daca-i sebum, atunci incearca un alt sampon pentru matreata si par gras: Head & Shoulders pe galben (pentru par gras), Nizoral, Syoss etc. Numai bine!
Am luat de la farmacie un sampon cu urzica ce normalizeaza excesul de sebum(costa vreo 21 lei). Nu pot spune ca nu are efect deloc insa nici ca a functionat de minune. Iritatia nu mai este rosie(asta daca nu ma scarpin ca prostul in locul cu pricina), mi-a mai disparut din matreata( sau cel putin asa pare) iar aproape de linia parului tot imi mai apar corjitele acelea albe subtirele dar nu atat de multe ca inainte(daca imi apar cateva le inlatur usor in asa fel incat sa nu ma irit din nou in zona respectiva si sa nu curga iar sebum). Totusi pentru ca tin la scalpul meu, o sa ma duc la doctorul de familie zilele astea sa ii spun de problema mea si sa vad ce mi-ar putea recomanda si ce sampoane sau crema mi-ar da. Vin cu un raspuns cand gasesc solutia. Pana atunci bafta!
Atentie! Mi-a reaparut matreata excesiva, iritatia si firele de par imi cad tot mai multe cand ma pieptan prea mult timp.
Nu imi dau seama ce ar putea fi... Adineauri cand m-am pieptanat mi-au cazut in jur de 20 de fire de par din cap sau mai multe