| AndreiX8 a întrebat:

Salutare!
De curand am inceput sa dorm foarte putin (insomnii). Spre exemplu aseara m-am pus in pat la ora 2 (pana am adormit cred ca s-a facut 3) si m-am trezit la 7:30... ceea ce cred ca nu e ok.
Aceasta problema o am de curand (de prin iulie), iarna dormeam cel putin 9-10 ore si daca ma trezeam mai devreme adormeam la loc, insa acum nu pot...

Nu imi pot da seama de la ce este. Sa fie datorita zgomotelor (vara fiind ceva zgomote afara)?
Am doar 16 ani...

Ce pot sa fac? Sa ma prezint la un medic?

Funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Inseamna ca esti plin de energie neconsumata si organismul tau are nevoie de mai putina odihna.
Fa miscare multa in aer liber (drumetii, alergare, munca fizica) pana ce te vei simti obosit si atunci vei dormi mai mult.
4-5 ore de somn la varsta ta, daca nu esti obosit, e normal.
9-10 ore ai dormit din cauza oboselii de la lectii si de la joaca la calculator.

4 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Din cauza caldurii.Sau nu depui prea mult efort.

| Adry05 a răspuns:

Poate esti stresat dintr-un motiv? Sau nu depui suficient efort fizic si psihic in timpul zilei. Incearca sa fii mai activ, eventual sa practici un sport.

| Pool77 a răspuns:

Aproximativ din Iunie, pana acum in August lucru de la 6 dimineata, pana la 5 dupa-masa. Ajung acasa ma culc pana la 9-10, la 10:30 ies afara si stau pana la 3-4, deci dorm pe zi cam 5-7 ore. Plus am pe langa si sala, nu ai probleme. Stai pana poti tu, si simti ca stai in cap dupa culca-te, vezi cand te trezesti. Ti s-a dat tot orarul asta de dormit peste cap.
Daca vezi ca esti "setat" sa dormi la 5 dimineata pana la 3 dupa-masa, atunci nu te mai culca la 5 stai pana poti tu, 6-7 si culca-te, ai sa vezi ca se reglaeza tot.

| Kis_Iuliana_1983 a răspuns:

Mi-e greu sa identific o cauza, insa iti recomand sa-ti pui in camera un saculet sau o pernuta cu lavanda uscata, pe care sa o framanti inainte de a te baga in pat. Mirosul pe care il va emana te va ajuta sa te relaxezi si sa adormi mai usor. De asemenea, o cana de ceai de tei inainte de culcare ar putea sa te ajute.
Ar fi bine si sa vorbesti cu un medic, pentru linistea ta. Mai sunt adolescenti cu probleme de insomnie, insa nu e ceva normal.