Ori este vreo infectie la masea, ori te-ai lovit pur si simplu cu ceva fara sa-ti dai seama. Dar totusi cred ca este infectie.
Mergi la stomatolog,nu mai sta asa cu el. Si in nici un caz nu incerca sa-l spargi pentru ca se extinde infectia. Incearca,pana sa ajungi la doctor, sa nu mananci pe partea aceea, sa o feresti cat de mult poti, si ai grija cu spalatul pe dinti, sa nu il spargi cu periuta.
Ba este un abces, este puroi cu sange, in aceea zona umflata, asemeni unui cos.Incearca sa drenezi, sa-l spargi, si scuipi afara pentru ca reduci durerea. Trebuie sa mergi la stomatolog pentru ca ai nevoie de antibiotic.Ia un diclofenac50mg daca ai peste 12 ani sau nurofen daca ai sub 12 ani. Pune compresa cu apa rece pe partea externa a obrazului. Evita caldura! O seara linistita fara durere iti doresc.
Nu il sparge tu. mai bine prezinta-te la un medic stomatolog care va drena abcesul ( punga cu puroi ) nu doare si este mai sigur, neexistand posibilitatea de a inghiti puroi sa a face vreo plaga la nivelul gingiilor plus de asta, acel abces dentar are o cauza care trebuie tratata, nu doare!
Multumesc pentru raspunsurile acordate, da am peste 12 ani am 17, o sa iau ceva antibiotic maine ma duc la stomatolog.
Poti sa te uiti si pe http://www.tratament-dureri.ro/dureri/dureri-de-dinti.php, dar cel mai bine e sa te duci la un dentist.