| ganicius66 a întrebat:

Salutare! De joi mă confrunt cu o mică durere la palparea abdomenului (în partea dreaptă jos și mijloc sub buric)
Nu am vărsături, probabil doar o lipsă a poftei de mâncare datorată gândurilor. Nu mă doare când merg, am făcut și puțin efort fizic ieri și nu am avut treabă. Însă durerea continuă dacă apăs acolo. Sau dacă dorm pe burtă simt o durere ușoară in partea de jos a Abdomenului, sub buric ca pe o presiune o simt.
Totodata am observat că la urinare am niște dureri înțepătoare ale abdomenului, sub buric.
Am fost chiar la urgențe, nu m-au lămurit cu nimic.
Scaunele sunt normale, durerea m-a apucat chiar in ultima zi de concediu in Grecia.
Sa fie totuși o apendicită? Nu am făcut-o

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Poate ai mancat ceva in Grecia care nu ti-a priit. Ca multora nu le mai place mancarea romaneasca.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Sa fie totuși o apendicită? Da, să fie.

| ganicius66 explică (pentru sadrian46):

Ce ma pe cu gândul ca nu ar fi tocmai apendicita, este ca toți cei care au făcut-o din aria mea de prt și familie, îmi zic ca la apendicita nu mai mai ridicam din pat de dureri…

| sadrian46 a răspuns (pentru ganicius66):

Nu este așa. Eu am avut apendicită și m-a durut doar puțin până m-am operat.

| anonimg a răspuns (pentru ganicius66):

"toți cei care au făcut-o din aria mea de prt și familie, îmi zic ca la apendicita nu mai mai ridicam din pat de dureri…"
Așa se va întâmpla nu după multe zile dacă nu te grăbești să mergi la medic și să ceri insistent un consult special pentru apendicită.
Apendicele se află în partea dreaptă, dar durerea va fi resimțită la nivelul întregului abdomen. Și nu există calmante pentru o astfel de durere. Durerea apare când vrea ea, te lasă tot când vrea ea; dar cu fiecare apariție ea este mai mare. Și nu o să vrei să experimentezi așa ceva.

| ganicius66 explică (pentru anonimg):

Astazi de dimineata am trecut pe la med de familie. Dupa ce i-am povestit simptomele, inclusiv ca am avut dureri si cand ma urinam in toata zona de sub buric, a negat sa fie vb de o apendicită, insa am primit un bilet de trimitere catre ecografie.

| anonimg a răspuns (pentru ganicius66):

Este foarte bine. Se întâmplă că dacă nu ceri să te testeze pentru apendicită, să nu testeze medicul pentru așa ceva.
Durerea înțepătoare sub abdomen nu prea are ce să fie în afară de apendicită; chiar dacă apendicele se află în partea dreaptă, durerea provocată de acesta se resimte în tot abdomenul.
Nu te va opera pe loc dacă te va diagnostica cu așa ceva; dar te va interna poate a doua zi. Operația durează puțin, este rapidă, iar anestezia este generală -adica vei adormi complet.

| dullcat a răspuns:

Neaparat un consult la medicul de familie.

| anonimg a răspuns:

Trebuie să faci un consult special pentru apendicită.

| nukeyly a răspuns:

Posibil sa fie ceva boli exotice cauzate de microorganisme care la noi inca nu se stiu detecta, dar se stiu din filme.
Este aparat si in ro, ce te scaneaza si iti zice tot ce ai bai,
blu screen error XP.

N-ar fi rau mergi pe strada bagi "o fisa" si in loc de o cafea 3001in1 cu arome chimice bio sanatoase cernobil style,
sa faci un scan si fix 2in1. Welcome to Windows Millennium.

| dragumaria a răspuns:

Mergi la un medic, iar el îți va spune dacă este apendicita. Și eu am avut durere în partea dreapta, dar au trecut de la sine, alte simptome nu am avut.