| SchiZz20CMrecords a întrebat:

Salutare!
Defiecare data cand ma spal pe dinti imi sangereaza o masea.Sincer nu am nici o durere doar ca atunci cand clatesc cu apa vad si sange.Acum cateva zile am avut dureri la o masea m-am dus la dentist si mi-a zis ca dinti mei sunt foarte foarte sanatosi.Trebe doar peste o luna sa ma duc sa-mi mai fac o ultima plomba in rest a zis ca e bine si nu vede nimic in neregula la ei.
Sincer nu inteleg cauza de ce imi sangereaza adevarul e ca eu dupa fiecare masa chiar si atunci cand iau numa o simpla gustare ma spal pe dinti.
In medie ma spal cam de 6 ori pe zi.Am dinti foarte albi si mereu ma spal de frica sa nu mi se ingalbeneasca.Un tub de pasta Colgate o termin in cel mult 2 saptamani.
Poate din cauza asta imi sangereaza ca ma spal prea des?
O explicatie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| BiuL a răspuns:

Nu iti sangereaza maseaua ci gingia. E un simptom al paradontozei, dar daca dentistul ti-a zis ca esti ok nu cred ca suferi de asa ceva. Poate frezi prea dur dintii, si efectiv te zgarii si iti ranesti gingia. Iar cu spalatul de 6 ori pe zi e exegerat, mai ales daca o faci imediat dupa masa cand dintii sunt sensibili. Ajunge daca te speli de 2-3 ori pe zi, folosesti ata dentara odata pe zi si daca vrei apa de gura de 2 ori pe zi.

| Azµre a răspuns:

Vezi un medic dentist, poate fi vorba de o inflamare a gingiei.

| mary4048 a răspuns:

Poate ca nici periuta de dinti nu e cea mai potrivita pentru tine. daca tot te speli atat de des, periuta nu ar trebui sa aiba parul mai moale?

| givehelp a răspuns:

Norma de de 2 ori pe zi, dar ma rog, daca ai asa frica exclude ceaiul negru si cafeaua si vei avea dintii tai albi. pentru gingii iti recomand un remediu folosit personal de mine. In farmacii gasesti coaja de stejar, o lingurita de ceai de coaja de stejar pui intro cana de ceramica si torni apa clocotota, acoperi canuta, lasi pina la racire si faci clatituri. Acest remediu te va ajuta foarte bine chiar daca ai macar ce-a mai mica rana de gingie... Sanatate.