Toate aceste simptome apar cand petreci mult prea multe ore cu ochii pe ecrane electronice.
Practic vederea este afectata, creierul obosit, apar ameteli sau dureri de cap, tulburari de vedere. Daca continui sa petreci multe ore in fata ecranelor electronice apar si alte stari: de voma, ameteala, stari de rau, vertij, anxietate samd.
Ce poti face?
Elimini in totalitate statul pe computer, tableta sau telefon.
la telefon doar vorbesti sau raspunzi, la computer verifici emailul si atat.
Se impune o pauza drastica, de la orice electronic care iti afecteaza vederea si creierul. Ulterior in cateva saptamani cand iti revii, poti sa te limitezi la 1- maxim2 ore pe zi.
Vezi să nu ai nevoie de ceva exerciții de ortoptică, acolo ai fost? Nu strică un control.
Eu cu o presiune la cap ce a necesitat un CT am fost la neurolog, apoi trimis la ORL și de acolo la oftalmologie Dumnezeu cred ca mi-a scos în cale un doctor care are un băiat cu aceeași problema, zdrențele celelalte erau proaste cu spume și ma trimiteau acasă.
La stat sunt multe panarame, trebuie sa le bagi în gura ceva sa te facă sănătos, la privat te duci dacă poți, dar sper sa dai de doctori ok la stat.
Am posibilitatea si la privat, nu am auzit de ortoptica, abia stiu pe lume învârt
Mergi la ortoptica, nu e nimic complicat, mergi acolo și vezi dacă ai vreo problema cu convergenta, asta se corectează cu exerciții.
Cere la mu.istii aia sa te trimită sau mergi direct tu la privat, dacă e de acolo problema scapi de ea.