| Hamsey a întrebat:

Salutare dragilor/dragelor.

Acum câteva luni, aproximativ în 2014, pe la începutul lui septembrie — am fost internat pentru pneumonie(răceală la plămâni). Dupa o săptămână de internare, am fost externat și am urmat o pauză la domiciliu de o săptămână pentru a mă pune pe picioare. Toate bune și frumoase, până în iarna, de la iarnă începând iar problemele mele care aproape m-au adus la depresie. Problema mea este că respir greu, și dacă încerc să respir mai tare și mai repede — simt că mă sufoc. De la iarnă încoace am problema asta cu respirația, simt că nu-mi intră destul aer în aparatul respirator, astfel cauzându-mi mie probleme care m-au afectat în tot acest timp. Țin să menționez faptul că nu prea ies din casă, stau în casa de aproximativ 7 ani, fără să ies prea des pe-afară. Ies doar atunci când merg la școala(sunt a 11-a) sau când mă duc să cumpăr ce am nevoie, în rest — dependența de calculator și-a pus amprenta. Tind să spun, ca mi-e o frică de moarte de posibila pneumonie, pentru că am văzut cazuri de deces datorită netratării pneumoniei. Ceea ce vreau să spun în final, este faptul că respirația asta dificilă — se datorează cumva dependenței mele de calculator? datorită faptului că nu ies afară deloc și respirația s-a adaptat în funcție de aerul rarefiat din casă? sau pneumonia este de vină? vă rog, cu răspunsuri serioase, e o problemă cu care mă confrunt de câteva luni de zile și care aproape m-a adus în depresie.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| ﭿTroubledSoul a răspuns:

Incearca sa iesi la plimbari lungi, stai mai mult pe afara.Nu vreau sa te ingrijorezi si mai tare, dar s-ar putea sa ai astm.Mergi la medic.

| aXy99 a răspuns:

Eu te sfatuiesc sa mergi la doctor. Nici calculator in exces nu este bun, dar sunt aproape sigur ca nu este cauza problemei tale. Si eu am momente in care respir greoi si nu stiu de ce, dar imi zic c-o sa fie bine, ies afara la aer si imi revin. Acum e si cald si probabil nu este destula umiditate in casa. Sunt de parere ca unele probleme ti le faci singur gandidu-te ca s-ar putea sa ai nu stiu ce sau ca vei pati nu mai stiu eu ce. Incearca sa te convingi ca esti aproape sanatos, ca n-ai nimic grav...SI CEL MAI IMPORTANT, DU-TE LA DOCTOR.