Endometrioza este o boala a aparatului reproducator femeiesc, deci este tratata de absolut toti ginecologii din lume, nefiind o specilizare sau ramura separata.
Fals! Nu toți ginecologii sunt specializați pe endometrioză!
Endometrioza este doar o BOALA a aparatului reproducator feminin, mai precis o inflamatie a UTERULUI, nu o specialitate sau ramura a medicinei, iar baietii NU pot avea endometrioza fiindca nu au organ reproducator femeiesc.
https://www.reginamaria.ro/......u-simedrea
Endometrioza este tratata de absolut orice medic ginecolog, daca mergi la un spital, clinica privata sau chiar la un cabinet medical ginecologic, unde ti se fac teste s si analize pecifice de detectare a endometriozei si apoi se poate face operatie chirurgicala de indepartare a acelos chsitrui crescute pe uter.
https://www.medicover.ro/......,179,n,295
Păi am specificat că e vorba de mine? E logic că întreb pentru o persoană de sex feminin și anume: soția mea.
În Tg-Jiu, unde locuim, ginecologii cu care am luat legătura o dau pe ghicite, adică mai pe scurt: îi depășește.
A fost operată soția, fără RMN/CT (nu știu exact ce se face), fără a vedea exact profunzimea în țesut (endometriomul este crescut pe cicatricea dobândită în urma nașterii, dinspre vagin spre mușchiul fesier), și la nici 3 luni după operație, a reapărut...
Ulterior, ginecologul a motivat faptul că nu a fost anestezia suficient de puternică (a fost locală), iar soția nu a suportat durerea și din cauza asta ea s-a scuzat că nu a putut scoate tot de acolo.
Acum o cheamă iarăși la operație, dându-i tratament cu anti-concepționale înainte de a se hotărî când să se opereze. Păi oare mai am eu curajul s-o las pe soție pe mâna dumneaei?
De asta vin cu aceste întrebări și aici, pentru un sfat, o îndrumare.
Pentru un ginecolog prost nu trebuie sa generalizezi, ca ala este total incompetent, daca a dat vina pe o anestezie, care s-ar fi putut prelungii de catre medicul anestezist, nu de chirurg si operatia se putea continua, nu lasa neterminata si paceinat sa plece acasa incorect si incomplet operata.
Schimba medicul, ca ala este incompetent.
Orice chirurg poate face operatia asta, de aceea va sfatuiesc sa mergeti la o clinica privata unde sunt chirurgi foarte buni si pot sa faca operatia corect de la cap la coada, fara sa-i mai ales ceva neeliminat complet.
Tocmai de asta încerc să întreb, aș fi vrut o recenzie pentru un spital dintr-un oraș mai mare, nu să merg la "ghici"...
Succes atunci, si sanatate sotiei!
Buburuza10 întreabă: