anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare, îmi poate spune cineva diferenta dintre BRD complet și cel incomplet? Dacă eu am BRD Major, inseamna ca e complet? Și dacă îl am minor, e incomplet? Și dacă îl am major, in decurs de 4 ani, poate sa se transforme in incomplet sau nu? Mulțumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Floridori a răspuns:

In cazul blocului de ramura exista mai multe forme, dar doar 3 in functie de ceea ce te intereseaza pe tine:
-complet/major;
-incomplet;
-minor.
Este confuz deoarece complet si major sunt acelasi lucru, dar incomplet si minor sunt doua forme diferite, forma minora fiind cea mai usoara.
Aceste 3 forme sunt stabilite in functie de cat de mult impulsurile electrice in ramurile fasciculului His sunt incetinite, sau chiar intrerupte.
In cazul tau, daca este major, da, este complet.

Blocul de ramura poate fi congenital, caz in care nu evolueaza, nu involueaza si nici nu se intervine, ci doar se tine sub observatie, sau poate fi complicatia unei alte afectiuni.In acest caz, se va trata cauza principala.

Ar fi util, deci, sa mentionezi, daca doresti, cauza blocului de ramura, deoarece este un detaliu important.

| anonim_4396 explică (pentru Floridori):

Cauza nu o stiu exact, m-am uitat peste un ekg de acum 4 ani in care aveam un QRS de 0, 114 secunde, iar acum îl am de 0, 124, din câte stiu, ce e sub 0, 120 e incomplet, eu am intrat la academia de politie, însă mai am medicalul, iar BRD-ul complet e criteriu de inapt, nu știți cumva ceva medicamentație care mi poate reduce durata QRS-ului?

| Floridori a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, ai dreptate, un QRS egal sau peste 0, 120 inseamna un bloc de ramura major/complet, ce este intre 0, 100-0, 119 bloc de ramura incomplet, restul fiind considerat bloc de ramura minor.

Nu exista absolut niciun tratament care sa actioneze asupra blocului de ramura, dar nici nu ar fi util sau necesar un astfel de tratament si o sa iti explic de ce.
Deoarece au existat modificari in decursul acestor ani, sugereaza ca nu ar fi congenital si ca ar exista o alta afectiune ce a determinat blocul de ramura. Daca acesta este cazul, intotdeauna se investigheaza si se trateaza cauza principala.
Blocul de ramura este doar o complicatie, un fel de manifestare a unei alte afectiuni neobservate, netratate.De exemplu, atunci cand esti racit si stranuti, nu tratezi stranutul, ci incerci sa tratezi raceala, iar stranutul cauzat de aceasta va disparea odata cu tratarea racelii.Asa si in cazul blocului de ramura.Deoarece este doar o complicatie a unei alte afectiuni, se trateaza afectiunea ce l-a determinat.

Inteleg ca poate esti dezamagit de raspuns, dar ar fi bine sa mergi la cardiolog, sa faci investigatiile necesare pentru a descoperi cauza si abia tratand cauza, vei avea posibile rezultate pozitive in ceea ce priveste blocul de ramura.Cat de rapid, nimeni nu stie, din pacate.Totul depinde de factorul determinant, de raspunsul organismului la tratament, de gravitatea afectiunii daca exista etc.

Încă o întrebare, un puls de 98 la ekg e ok? Tin sa mentionez ca sunt un tip emotiv, dar pulsul la tensiune și in general îmi este intre 70-80

Un puls intre 60 si 100 in stare de repaus este considerat normal.
Daca spui ca esti mai emotiv, poate de-asta ti-a iesit undeva aproape de limita superioara.
Desigur, pentru ca tu ai niste planuri in legatura cu academia de politie, atunci se vor lua in calcul aceste limite generale, insa ca idee, un puls mai mic sau mai mare nu inseamna neaparat ca exista o afectiune. Sportivii, de exemplu, in stare de repaus pot ajunge sa aiba un puls de 50, chiar 45. Exista oameni care au un puls de 110-120 si nu numai ca se simt bine, dar nu au nicio afectiune.Deci exista cazuri si cazuri, dar la analizele de acest gen, nu se iau datele rezultate la modul individual, ci la modul general, iar tu, cu 70-80 batai pe minut, chiar si 98, te incadrezi in limitele normale.

Insa nu stiu ce ai vrut sa spui cu "pulsul la tensiune". Pulsul nu prea are legatura cu tensiunea. Poti avea o tensiune mare si un puls normal, de exemplu, sau un puls mare si o tensiune mica, sau normala etc.
Daca ti-ai masurat tensiunea, ce tensiune ai de obicei?

Tensiunea de obicei o am, 120/80, însă pe foaia de înscriere o am 135/80, deoarece, cum am spus, când vad halate albe ma emoționez, dar și 135/80 e ok, nu?

Da, tensiunea este ok.Si pulsul este.
Sincer acum, daca doresti sa raspunzi, desigur, o sa investighezi cauza blocului de ramura?

Da, o sa ma duc la un cardiolog sa vad

12 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Si de ce nu mergi la BRD sa i intrebi pe ei?

| anonim_4396 explică (pentru CristiDinBucuresti):

BRD- bloc ramura dreapta, nu are legătura cu bancomatele

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru anonim_4396):

Si crezi ca stim noi mai bine decît cei de la bancă?

| anonim_4396 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Omule, are treaba cu inima, nu cu bancomatele

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru anonim_4396):

Cine are treabă cu inima omule, banca? Sau cine