| Andreiman21 a întrebat:

Salutare, in ultimi 3 ani am probleme grave de somn, iar statul pe calculator constant e la ordinea zilei, aveti vreo idee de ce?
Am 16 ani, iar acum 3 ani am parasit scoala, din motive prostesti, de atunci, am intrat complet in asa zisul "mediu virtual". In prima saptamana, era totul bine, gen de dormit, dormeam la fel, la o ora anumita, fara probleme, dar din a doua saptamana incepusem sa dorm cam 2 ore pe noapte sau chiar deloc, deja din a doua luna, noptile albe erau la ordinea zilei la mine, si pe langa toate astea, mai petrec si cate 20 sau chiar 24 de ore in fata calculatorului, constant. Gen, ies din camera, imi iau ceva sa mananc, ma duc si la o toaleta, iar dupa intru inapoi pe calculator.
Chestia cu pastilele nu merge la mine, am incercat, nici chestiile cu "fa-ti altceva de lucru" aveti vreo idee mai buna? Stiti de ce am inceput sa nu mai dorm deloc noptiile? Exista vreo boala legata de chestiile astea care ma macina fara sa-mi dau seama? Funda celui mai bun raspuns

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Lipsa somnului de noapte, duce la grave probleme psihice si neurologice!
Intre 10 seara si 2 noaptea se produc 2 hormoni vitali bunei funactionari creierului (serotonina si melatonina). Acesti hormoni se produc NUMAI cand dormim si numai intre orele 10 seara si 2 noaptea.
Cum tu nu dormi de multa vreme intre orele astea, corpul tau are o lipsa acuta de acesti hormoni si de aici problemele de sanatate care au aparut.
Nu stiu unde-ti sunt parintii, dar nu este normal ca un copild e varsta ta sa nu doarma nioaptea si sa stea atat de mult in fata unui computer, care-ti va disytruge sanatatea si viata.
Nu glumesc, daca ai ajuns deja sa nu mai poti dormii nromal, deja au aparut probleme severe la tine.
Arunca naibii computerul ala pe geam, daca vrei sa fii un om normal si sa-ti revii! Vrei sa inebunesti de la varsta asta sau sa nu mai apuci 20 de ani?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deci pentru tine calculatorul e mai ceva ca o comoara de tu preferi sa iti folosesti tot timpul chiar si cel din timpul somnului pentru a sta la el. Pai tu doar ai gasit un lucru, ca noi toti de astfel, in care preferi sa iti investesti timpul pentru ca iti place atat de mult. Ar trebui sa te gandesti serios, la ce iti este tie de folos daca tu stai si iti pierzi zilele si noptile pe calculator. Cu ce te ajuta pe tine asta, ce castigi tu din asta. Ai putea sa te gandesti si la viitor, cum va arata viata ta daca tu tot asa preferi sa o traiesti. Orice pastile ai lua si chiar si de te.ai duce la un doctor, nimic nu te va ajuta pana nu decizi tu de unul singur sa spui stop si sa stii si de ce spui stop.Ar fi bine sa incepi sa raresti tot mai mult orele de stat la calculator, Poate ar fi bine sa stai o zi intreaga fara calculator, sa te mai gandesti la una alta, la problema cu calculatorul, la viata ta ce vrei sa faci cu ea. sa mai iesi pe afara si sa te bucuri de lumina zilei.

| unvecin a răspuns:

Ia-ți o pauză de la calculator. Gen: cu un prieten ieșiți la o noapte petrecută în natură. Faceți un foc, dormiți acolo. Faceți o drumeție, poze. Natura face foarte bine dacă vrei să te resetezi.

Și da, e binevenit să ceri ajutorul medicilor. Pentru asta sunt ei acolo: să dea sfaturi, îndrumare, leacuri.

Ai devenit tu însuți pentru tine un asupritor: că dacă te-ar obliga cineva să stai așa mult la calculator exact așa ai gândi despre el. Începe să-ți folosești voința spre bine. La 16 ani ai posibilități minunate dacă învii din starea aia, dacă ieși din „mediul virtual" nociv. Voința se întărește prin exercițiu. E mult mai bine să înveți să contezi pe ea decât pe medicamente.

Poți folosi momentul ca să înveți un hobby nou, din care posibil chiar să ajungi să ai un venit. Dacă vrei să te faci ilustrator de cărți, om care desenează ilustrații pentru cărți și unde mai e nevoie - pot să te îndrum. Deschizi un topic la conversații și o să ai mereu ajutorul meu cât timp găsești plăcere în progresul tău. Dacă poți să-ți scrii numele pe o foaie ai destul talent și îndemânare cât să poți începe. Ar fi și o terapie, îți descarci stări pe care le simți și despre care poate că nici nu știi să vorbești, le descarci pe o hârtie și te simți ușurat. Va fi un produs original scos exact din sufletul tău, care s-ar putea să rimeze cu ce simt și alți oameni și să îi ajute și pe ei. Te bagi?

| Andreiman21 explică (pentru unvecin):

Sa-ti spun sincer, am fost acum jumatate de an la doctor, bine, nu din cauza celor prescrise mai sus, ci din cauza ca intr-o zi am cazut efectiv din picioare in mijlocul strazii. Cand mi-au venit analizele, mi s-a spus ca sufar de sindromul Burn Out. Dupa ce am auzit chestia aia, parca, am intrat si mai mult in mediul virtual, pentru ca, ma facea sa nu ma mai gandesc la problema aia, iau tratament, dar cateodata uit sa-l iau laughing
De scris pe foaie, n-am probleme, stiu sa scriu, dar visul meu era sa lucrez in IT, sunt de 3 ani pe platforma asta, si deocamdata am invatat decat despre chestiile java, precum Null, Node, Exe, Ftp, Exec, End.

| Marinescu_Alex_1995 a răspuns:

O consultatie la un psihiatru. Nu o lua in nume de rau, este cel care se ocupa de tulburarile de somn. Datorita calculatorului, si obisnuintei de a sta atat de mult la calculator ceasul tau biologic a fost dat peste cap. Trebuie sa ai o discutie cu un psihiatru prin care se va vedea unde este problema si iti va prescrie si un tratament care o sa mearga. Nu trebuie luat nimic dupa ureche fiindca fiecare organism se comporta altfel, iar tie iti poate face mai mult rau decat bine ceva ce iti administrezi singur dupa ureche.

| Andreiman21 explică (pentru Marinescu_Alex_1995):

Sa speram ca o sa mearga happy