Ai atacuri de panica, pacat. nu erau necesare. Dar sa te sperii pentru unu care cade... oricum incearca sa te calmezi.
Ai facut un atac de panica, din cauza acelei intamplari pe care nu l-ai "digestet" psihic.
RE-gandeste din nou, relaxat, intreaga intamplare, secunda cu secunda: unde te ai aflat, pozitia ta fata de aceea persoana, daca puteai- si cum sa ajuti persoana inainte- si dupa cadere etc.
Astfel de intamplari (accidente) sau chiar dezastre se pot intampla oricand in apropierea noastra.
Daca ne pierdem calmul, atunci e cel mai rau!
Metoda ceea mai buna de a scapa de acest soc este sa te inveti cu asemenea situatii.
Poti sa imaginezi situatii de accident /dezastre naturale etc. si sa te gandesti ce- si cum se poate intampla, ce este de facut in asemenea situatii.
La SMURD si la Crucea Romana se organizeaza cursuri de prim ajutor, unde poti invata ca voluntar, gratuit, de la profesionisti. Eu am participat la mai multe asemenea cursuri si mi-a prins foarte bine, reusind sa ajut mai multe persoane, chiar de la moarte aproape sigura.