| RobeenFromTheHood a întrebat:

Salutare!
Încă de la început vă spun, nu vreau răspunsul "depinde ce zice neurochirurgul", pana la ce zice el, vreau sa stiu parerea oamenilor care au trecut prin asta. Din cauza posturii, m-am ales cu o discopatie lombara. Stiu, trebuie tratata, ca sa nu dea in hernie. Vreau sa stiu daca pot avea o viata sportiva normala dupa si cam cat dureaza. Prin asta vreau sa zic sa pot trage de fiare, arte martiale, poate sa dau probele sportive pe undeva si asa mai departe sau odata ce o capat, trebuie sa am restrictii, ca revine. Urmeaza sa merg la neurochirurg, dar sunt programat abia peste o saptamana, vreau sa stiu daca stiti cazuri de oameni care au avut-o si au avut o viata sportiva normala dupa.
Merci!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Floridori a răspuns:

Este posibil sa ai o viata sportiva normala dupa o perioada, dar aceasta perioada se poate extinde de la 6 luni pana la 1 an.In primele saptamani dupa operatie nu vei avea voie sa depui efort sau sa ridici mai mult de 2-3kg.Ulterior ti se vor recomanda exercitii fizice usoare, mers pe jos pentru recuperare.Pana la 6 luni nu ai voie absolut deloc sa ridici greutati mari.Aceasta perioada se poate prelungi depinzand de evolutia ta.
Trebuie sa intelegi ca operatia nu reprezinta rezolvarea tuturor problemelor si ca ulterior va trebui sa urmezi un program de recuperare adecvat.
Recuperarea depinde de conditia fizica generala, varsta etc.
Alt aspect este ca multi oameni necesita o a doua interventie chirurgicala pentru a corecta aceasta problema.
Deci poti avea o viata sportiva, dar in niciun caz intr-un timp foarte scurt.Totul depinde de ceea ce am scris mai sus.In orice caz, minim 6 luni nu vei putea ridica greutati sau practica anumite sporturi mai solicitante.
Numai bine!

1 răspuns:
| cristi202 a răspuns:

Dupa un accident urît, trei medici s-au uitat la radiografie si au zis ca sunt suspect de fractură la coloana. Cu toate astea, am avut o viata foarte activa. Am solicitat coloana uneori la maxim. Dar, cu grija, zona e sensibilă, cînd sunt atins acolo ma doare destul de serios.
Din cate stiu, si e si cazul meu, la o structura atletică mușchii pot sustine oasele daca au probleme. Acum, depinde cit de grava e problema ta. Poate fi simpla, poate fi complicată. De e simpla, nu va fi problema, de e complicată, cu tratament sau operatie, se poate face sa fii ca inainte. Dar, cu riscuri la operatie, cu anumite sanse, de exemplu, tatăl meu si-a facut praf genunchiul de a zis ca nu va mai merge, a fost operat, are fiare acolo, dar e atit de reusita operatia încît umbla perfect normal. Altii insa, cu chestii mai simple, au rămas cu deficiențe.
Situatia e foarte complexa. La urma urmei, tot medicul neurolog poate sa iti spuna - cee ce tu nu voiai sa auzi aici.