Întrebare recomandată | Cariorra a întrebat:

Iubita mea are alergie la Kiwi si din cate am inteles nu are voie citrice, lactate si niciun tip de carne. Imi puteti recomanda si mie niste medicamente pentru alergie si ceea ce-ar putea manca? Va multumesc mult!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Empathizer a răspuns:

Daca are alergi la kiwi, trebuie sa evite sa manance doar kiwi si produse care au fost fabricate pe o linie de fabricatie pe care se prelucreaza si kiwi (care pot contine urme de kiwi). Nu are nicio legatura cu citricele ca atare, lactatele si carnea, daca nu este alergica si la acestea. Dar e bine sa evite sucurile industriale de fructe sau de legume, pentru ca pe aceleasi linii e fabricatie se poate prelucra si kiwi. Ca tratament, daca sunteti intr-o zona in care nu e accesibil niciun doctor, puteti lua de la farmacie Claritine, pe care sa i-l administrati conform prospectului. Daca nu e o forma grava e alergie, s-ar putea sa fie de ajuns.

4 răspunsuri:
| IMC90 a răspuns:

Mai bine evita mancarurile la care este alergica decat sa bage Prednison ca sa poata sa le manance;)
Dar, daca tine mortis...

http://www.sfatulmedicului.ro/medicamente/prednison-comprimate_8486
''boli alergice: astm bronsic, ALERGIE ALIMENTARA, alergie medicamentoasa, alergie la polen, boala serului, edem angioneurotic, anafilaxie etc''

| MihaelaDart a răspuns:

Sa se prezinte la un nutrotionist si medicul de familie, acestia ii vor prescrie ce poate manca si ce nu.

Sanatate!

| pisicutzamik a răspuns:

Buna daca este alergica la aceste alimente trebuie sa le evite, pentru medicamente trebuie sa consulte medicul de familie, doar dupa consultatie ii poate da cu precizie un tratament!

| Cariorra explică:

Va multumesc din suflet tuturor! M-ati ajutat mai mult decat am avut nevoie. Va doresc o zi buna si ne mai revedem!