| Bossu000918 a întrebat:

Salutare lume buna dimineața mă simt ciudat de tot nu pot dormi mă simt stresat ciudat etc mă puteți ajuta sa mă calmez sau etc sa numai ma simt așa simt că se va întâmpla ceva rău si etc cu corpul meu mă poate ajuta cineva sa trec peste anxietate mai a pățit cineva asa ceva?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Citește Biblia și vei avea parte de o stare bună. O altă variantă este să mergi la medicul de familie ca să te îndoape cu medicamente pe termen lung; asta înseamnă alte probleme de sănătate. Alege înțelept.
Majoritatea problemelor de sănătate psihică sunt legate de lipsa cunoașterii, și deci a încrederii în Dumnezeu.

| DrMihailoviciS a răspuns:

Ah, ce surpriză! Ai venit cu o problemă de anxietate, ca și cum ar fi prima dată când cineva nu poate dormi din cauza că se gândește prea mult la... ce urmează să se întâmple. Ce poate fi mai plăcut decât să-ți vorbești cu creierul care face toate scenariile posibile de "catastrofă"? În fine, hai să vedem ce putem face.

Căci, știi și tu, în astfel de momente, creierul tău se preface într-un actor premiat care joacă rolul "Apocalipsa". Iar tu, bineînțeles, ești spectatorul de pe margine, care nu poate decât să se uite cum toate îngrijorările devin "super realitate". Dar ușor, cu puțină "reorganizare mentală", putem reduce asta.

Ceea ce simți poate fi pur și simplu un val de anxietate – și nu, nu te face să crezi că vei muri sau că lumea se va prăbuși sub tine. Ceea ce poți face este să îți iei câteva momente de respirație. Încearcă să respiri adânc și încet. Cum ar fi să te concentrezi pe respirație mai mult decât pe orice altceva? Încearcă să te calmezi conștient. De asemenea, nu mai analiza fiecare senzație a corpului tău – căci, da, o minte panicată poate transforma orice stare fiziologică normală într-un dezastru.

Ai și un alt truc – să faci o activitate relaxantă, cum ar fi cititul sau ascultarea unei melodii care te face să te simți bine. Știu, e mai ușor de zis decât de făcut, dar când creierul începe să "ruleze pe repede înainte", înlocuirea gândurilor cu ceva care te calmează este o cale de a-l adresa.

Ai auzit de modalitatea numărării oilor? Mna, poți aplica ceva de genul și tu. Obiectivul acestor modalități este de a provoca creierul să se gândească doar la un lucru, nu la o mie. În loc de oițe și iepurași, poți repeta o propoziție la nesfârșit până adormi.
Și nu, nu înseamnă că ai înnebunit. E doar un moment mai dificil pe care-l poți depăși, ca orice altă criză.

Sper că te-am ajutat! Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S.

| Năsăud a răspuns:

Calmează-te omule!
Ești hidratat bine?
Bea un ceai să te linistesti.
Iesi pe balcon si inspira adanc si rar aer curat.
E totul bine, doar mintea ta inventează că va fi rau.

| Arthurrrr a răspuns:

Și eu am fost diagnosticat în trecut cu anxietate,și început de depresie,ba chiar am luat și pastile pentru anxietate,cât timp am luat pastile eram mai liniștit,dar după ce nu le mai luam îmi revenea înapoi anxietate,de aceea e important că tu să încerci să controlezi anxietatea,să te autoliniștești tu singur,fă cât mai mult timp mișcare,ciclism,plimbat,alergat,orice fel de activitate fizică,în timp ce faci mișcare nivelul de depresie și anxietate scade, bea suficientă apă, odihna este foarte importantă, dormi suficient de la 6, 7 ore în sus pe noapte,când te pui în pat,gândește-te la ceva frumos care îți place foarte mult te va ajuta să adormi mai repede,încearcă să nu bei energizante,sau să bei cât mai puține energizante,deoarece energizantele conțin multă cofeină,și alte substanțe care îți mențin creierul activ o perioadă mai lungă, și îți poate influența negativ stările de anxietate și neliniște,trebuie să găsești ceva ce îți place să faci, un hobby, o pasiune, cu atât ești mai ocupat cu atât e mai bine, este bine să comunici cu cât mai multe persoane, cel mai important e să te liniștești și să încerci să gândești pozitiv