| Alexander2799 a întrebat:

Salutare, ma confrunt cu o problema, îmi e cam rușine sa discut despre ea și anume sâni proeminenți la bărbați, din ce am văzut se numește ginecomastia, adică dezechilibrul de hormoni din corp și asta o produce. O am cam de la 14-15 ani și am folosit creme pentru ca asa mi-a spus medicul, dar fără folos, la 21 de ani arata la fel, din ce am citit se poate trata prin operație dar exista riscul sa reapara și nici nu as vrea sa aplic la operație pentru ca am consultat doctori și mi-au spus ca o operație este 3-4000 de euro și nu-mi permit treaba asta, iar din ce am citit am văzut ca se poate trata din exerciții fizice și o dieta echilibrata, voi ce credeți, s-a mai confruntat cineva cu asa ceva? Mulțumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Dana1999 a răspuns:

Nu se corectează prin exercitii. Operatia e scumpă dar e definitivă fiindca se elimina glandele memare. Exista sanse sa se corecteze daca refaci echilibrul hormonal, dar daca nu mai esti in dezechilibru, atunci asa va rămâne pana sa te operezi. Oricum asta nu ti strica masculinitatea.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Caută pe net sunt multe informatii, si totul tine de tiroida si de hormonii sexuali progesteron si estrogen, citeste pe net pe forumurile medicale.

| ella63 a răspuns:

Dacă ești plinuț, este necesar sa slăbești căci excesul de estrogen provine din depozitul de grăsime. Și, normal tratamentele cu hormonii masculini te vor ajuta