Transplantul de ficat de la un donator in viata se face doar daca se trec anumite etape.In primul rand, mai multe investigatii si analize, recomandate de catre medici, deoarece nu este suficient sa fii doar compatibil; trebuie sa indeplinesti si alte conditii referitoare la sanatatea ta fizica. Apoi, daca se ajunge la transplantul propriu-zis, bucata de ficat recoltata de la donator va fi pastrata in anumite conditii timp de cateva saptamani, timp in care ficatul donatorului se regenereaza, dar si bucata de ficat recoltata si pastrata va ajunge la dimensiunile ideale.
Abia apoi i se transplanteaza pacientului bolnav.
Da, este complicat si de durata, dar motivele pentru care atat timpul cat si costurile pot varia mult, sunt atat de diverse incat nu se poate formula un raspuns obiectiv.
Daca esti hotarat in acest sens, ia legatura cu medicul si in functie de datele pe care le va avea in urma analizelor, va putea da un raspuns estimativ.
De acord cu Floarea Soarelui. Atat se poate spune de acest fapt, imi pare rau ca nu e ceva satisfacator.
Be strong!
Din câte știu, în România este foarte greu să se facă o așa operație. Doar să mergeți în străinătate unde va costa foarte, foarte mult. Și mama mea a avut ciroza dar a făcut ultimul tratament ieșit pe piață iar operația nici nu a fost adusă în discuție de medici, nici nu ne-au dat o astfel de variantă.