Foarte bine ca esti ingrijorat, ma intreb doctorul care ti-a facut lucrarea, ala ce a spus?
Ar putea sa mai fie rupte si alte oase, cele de la glezna. Daca ai facut raza si acolo la glezna, si oasele sunt in regula, ar putea fi ceva ligamente rupte, acea umflatura nu este normala.
Daca doctorul care ti-a facut lucrarea asta, a facut-o doar in baza unei radiografii, eu cred ca e timpul sa cauti alt doctor, unu care se pricepe la meseria asta, si sa faci un RMN.Ligamente rupte nu se vad la raze.
Bine tu nu ai spus nimic ce anume ti s-a facut, ma refer radiografie, unde anume, in ce zona, daca a fost facuta radiografie si la gezna sau nu, daca ai facut RMN sau nu.
Mai mult ca sigur ai ceva ligament rupt, poate deltoid, poate alte ligamente, asta o sa vezi dupa ce faci un RMN, acolo se va vedea clar ce problema este.
Nu te lasa prostit de doctorul care tea lucrat, sau de alti doctori, mergi si personal, fara sa ceri parerea nimanui si fa un RMN in zona aia.
Acea umflatura de care spui, nu are ce cauta acolo, deci ceva mai este vatamat, sau rupt in zona respectiva.
Tu de fapt trebuia sa faci raza si apoi RMN de la genunchi pana jos la genzna inclusiv.
Cum am spus, eu merg pe ceva ligament rupt, nu este doar intins, pentru ca de-ar fi fost doara intins, in atitea zile cit ai avut piciorul imobilizat, ar fi trebuie sa se retraga si sa nu mai fie umflat deloc zona aia, asa ca mai mult ca sigur e ligament rupt.
Ce este important, sa afli, sa gasesti exact cauza, apoi ligamentele se pot repara, se pot pune altele noi, nu-i problema, important este sa verifici, iar la radiografie, alea nu se vad, trebuie musai RMN.
Daca ai ligamentul rupt, cauta un doctor bun, pe asta ce l-ai folosit acu nul mai folosi, banui ca oricum nu se pricepe la interventii de reparare, inlocuire de ligamente.
Dar asta e o alta poveste, discuti dupa ce faci RMN si vezi exact ce se intampla acolo.
Pai mergi la medic unde ti a pus ghipsul initial sa vada care e problema. pana atunci incearca un nurofen si piciorul ridicat fara sa pui efort pe el
Întreabă medicul ortoped.
Și ia neapărat legătura cu un kinetoterapeut pentru recuperare!