| Derye a întrebat:

Salutare prieteni.
Saptamana asta merg la oftalmolog, pentru ca ma dor ochii si cateodata vad neclar. Ce imi va face?
Imi va da ochelari? Imi poate da si altceva in afara de ochelari? Cum fac sa nu imi dea ochelari?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| marrr a răspuns:

Pai daca ai probleme cu ochii, cum vrei tu sa se remedieze daca nu porti ochelari? Nu e nimic rau in asta, daca stii ce model sa-ti alegi ca sa-ti stea cat mai bine vei arata chiar dragut:d. Nu-ti va face decat sa te duca intr-o camera intunecata, unde se va uita cu o chestie in ochii tai, iar apoi cu o lanterna si te va pune sa te uiti in sus, jos, stanga si dreapta. Apoi te va pune la un alt aparat, iar dupa cred ca iti pune picaturile in ochi ca sa vada ce dioptrii ai. Am uitat ca inainte de toate astea te va pune sa te uiti la un panou cu ochiul stang si cel drept ca sa vada la care ai probleme, iti va arata probabil niste carticele si te va pune sa vezi anumite imagini.
Va fi funny si cand imi amintesc cat de speriata eram, rad. Aveam dioptrii 0laughing doar ca stateam prea mult la calculator, in jur de 12 ore pe zi. Sanatate, Derye!

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca nu vrei sa porti ochelari(daca chiar ai nevoie) singura optiune este o operatie cu laser, am citit ca se pot corecta deficientele de vedere. De asemenea ieri am citit o postare a lui bacemi(ca intrebare) prin care trimitea la un blog si respectivul blogger afirma ca deficientele de vedere se pot corecta si fara ochelari(daca te uiti la intrebarile lui bacemi gasesti postarea), nu-mi dau seama cat sunt de reale afirmatiile respectivului. Nu stiu de ce te feresti/temi de ochelari si eu port de 20 de ani si nu am nici o problema. Sanatate si numai bine!

lolita
| lolita a răspuns:

Ochelarii sunt chiar interesanti, cel mai probabil iti va da unii pe care ii vei purta dor cand stai la calculator sau cand citesti.si eu am si nu ma deranjeaza cu nimic, dipotriva imi plac foarte mult.

| Derye explică:

Nu ma tem, chiar de cand am problemele astea, imi surade ideea de a purta ochelari. Suna interesant.
Cu riscul de a parea sado-maso, cred ca am sa fac ceva sa "incurajez" ochii sa port ochelar, mwhahahaha.
Thanks, anyway.

| Sოﺁℓε a răspuns:

Buna! se va uita la tine si va tine ceva teste. iti poate da in loc d e ochelari lentile de contact daca doresti sa nu ai ochelari. dupa parerea mea cred ca sunt mai bune. nu ai cum sa faci ca sa nu iti dea ochelari.bafta

Răspuns utilizator avertizat
| georginika a răspuns:

Buna.Am fost si eu de curand la oftalmolog...mai intai m`a consultat, si pe urma mi` pus de 3 ori picaturi in ochi.Si timp de vreo 3 ore vezi numai in ceata.
Asa a fost in cazul meu, depinde de fiecare acum.
Sper sa nu fie cazul sa porti ochelari :*

| Miana_5887 a răspuns:

E posibil să-ți dea să porți ochelari, dacă nu, picături pentru ochi, și mai puține ore la calculator și tv happy

| gabygaby a răspuns:

Si eu am fost la oftalmolog, nu vedem la tabla si la calculator, nu avem dureri de ochi, daca nu vezi bine la ce te pune oftalmolog-ul, te va mai pune la un aparat si dupa aceea te pune sa incerci multe lentile si daca nu vrei ochelari ii explici ca vrei lentile de contact, pretul este mai mic, si eu am lentile dar de unica folosinta, si sunt foarte bune dar necesita mari responsabilitati.