| CosticaIulian1234 a întrebat:

Salutare!
Problema sta in felul urmator: slabit natural vs micsorare de stomac.

Incep prin a spune ca in noiembrie 2019 aveam 210 kg, iar in ziua de azi am undeva la 170, dar fara a ma stresa foarte mult cu miscarea. E drept, am facut sala, dar pandemia si o usoara criza de identitate m-au facut sa somez vreo 4-5 luni.

Sunt o fire oarecum sportiva, in ciuda kg, merg lejer 10 km pe zi, cu regimul m-am adaptat, dar nu am somn incercand sa aleg ce e mai bine pentru mine. Operatie vs dieta si slabire naturala. Stiu ca in cazul operatiei exista carente de vitamine si simt ca nu e exact ce-mi doresc. Da, vreau sa fiu sanatos, dar simt ca pot si printr-un alt mod.

Pe de alta parte mai este vorba si despre sanatate & relatii. Nu prea ai ce sa-i oferi unei partenere (sau poate e un complex pe care il am) si asta ma pune serios pe ganduri.

Multumesc! Ma inclin!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Natural pe cat posibil, cand vom putea depasi si eu si tu criza asta cu pandemia sala bagata la greu, nu e rau deloc ca faci 10 km pe zi, umbla la calorii pe care le mananci.
Oricum si daca te-ai opera tot va trebui sa tii un regim drastic.
Dupa slabit daca iti atingi un tel de 90-100 de kg sa zicem sau poate 120 in functie si de inaltimea ta, s-ar putea sa ai nevoie de indepartare a pielii in exces.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Eu am un principiu.
Câ pot să mă feresc de cuțit. Asta îți rcomand și ție.

| Apokales a răspuns:

Depinde de tine. Eu cu mintea de acum as alege sa slabesc in mod natural, mai ales ca poti merge 10 km este un inceput. Ma gandesc la beneficii, daca slabesc natural o data (pana la greutatea ideala, evident), atunci drumul a fost cel care m-a format si inseamna ca sunt sanse mari sa o mai pot face si a doua oara, daca mai este cazul. Mai inseamna ca am reusit sa duc si un stil de viata sanatos si ca am lasat in urma viata de mizerie (no ofense, am fost si eu intr-o astfel de pozitie). Inseamna ca am avut vointa de otel, motivatie, mi-am format caracterul. Ce beneficii iti aduce operatia? Exista complicatii daca slabesti fara operatie, natural?

| CosticaIulian1234 explică (pentru Apokales):

Nu. Exact cum bine ai precizat si tu, e vorba de vointa si determinare. Poate si de timp. Operatia iti garanteaza ca poti da jos 60-70% din surplus in primele 12 luni.

| Apokales a răspuns (pentru CosticaIulian1234):

Dar operatia nu-ti garanteaza restul beneficiilor pe care ti le ofera slabitul in mod natural. Operatia este calea usoara, mai ales daca nu prezinta riscuri. Din nou, depinde de tine.

| HelpingHands a răspuns:

Slăbește natural! Ia grăsimea pe care ai acumulat-o ca lecție pentru mâncatul excesiv. Învață să te controlezi. Pune-ți în față atât cât vrei să mănânci și nu depăși. Numai când mă gândesc... să-ți taie cineva intestinele. brrruh!