| Rdc213 a întrebat:

Salutare!
Sufăr de" boala pilonidala" mai exact chist pilonidal cred eu cu abces.
As dori din suflet sa-mi recomandati câțiva chirurgi buni, am discutat și cu părinți după ceva timp, chistul deja este cât un bob de fasole și a început să mă doară foarte tare se scurge și un lichid urat mirositor și este extrem de incomod.
(Țin să menționez că am 17 ani)
Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu exista chirurgi buni sau rai la asta, si un macelar poate face operatia. Problema e ca indiferent cit de bun e chirurgul, sansele ca dupa operatie sa revina sunt de peste 50%. Se poate trata foarte bine prin terapii alternative - masaj, acupunctura, diverse creme aplicate local. Nu vorbesc aiurea, am avut problema asta, am rezolvat cu costuri si mai ales chinuri minime, fiindca nu se compara sa stai 2 saptamini sa te speli bine, igienizezi cu spirt/iod, apoi sa aplici o crema, cu operatie apoi cel putin o luna mers la schimbat pansamentul, plus durerile aferente si posibilitatea ca peste 6 luni sa faci inca o operatie...