Buna Ady! trebuie sa te ingrasi sanatos.sa nu mananci grasimi, dulciuri si in general mancare fast-food. dupa cum spui (iar eu am sa ma reper la infinit, pentru ca au mai fost intrebari ca ale tale))iti trebuie masa musculara si nu grasime.mananca carne de cal sau vita, are proteine si este slaba in grasimi. cereale integrale, dar numai dimineata-pentru ca iti dau energie pentru 4-5 ore, orez, paste (daca gasesti paste integrale, cred ca sunt mai scumpe )oua -dar sa fie proaspete, si cand zic proaspete ma refer la faptul ca trebuie consumate dupa primele 3 zile pana in 5 zile. cele din prima si a doua zi sunt la fel de toxice ca cele care au o luna de zile. oua, dar fierte, pentru ca au mai putin colesterol decat cele prajite sau cele crude. daca gasesti oua de prepelita, poti manca si 15 pe zi de 2, 3 ori pe saptamana, dar sa indeplineasca conditiile de mai sus, daca ai probleme cu ficatul nu sunt recomandate. carbohidrati cu actiune lenta si actiune rapida-linte, fasole, naut si cereale sau orez.banane dupa fiecare antrenament, au multe minerale.nu consuma mai mult de 2 ori pe saptamana sucuri energizante(nu mai mult de 1 litru o data), iti ataca dintii si rinichii.la varsta ta, iti poti avea probleme cu metabolismul si tiroida, daca consumi energizante specifice culturistilor.inca esti tanat si corpul tau este intr-o continua modificare.peste 4-5 ani, ai sa mai cresti in greutate.nu trebuie sa exagerezi.si nici la sala nu prea este bine sa exagerezi cu exercitiile, asa cum spui, poti sa iti traumatizezi oasele, mai ales coloana vertebrala. din cauza excercitiului fizic poti avea probleme si cu oasele de la maini sau cele de la laba piciorului., cu metacarpienele. poti face o fractura datorita efortului fizic.se numeste fractura de stres fizic, si asta se intampla foarte des la cei cu varste mici care fac mult exercitiu fizic.parerea mea este ca ar trebui sa te gandesti la culturism pe la 15-17 ani.asta in cazul in care nu vrei sa faci culturism profesional. cel mai bine este sa asculti sfaturile unui medic sportiv, antrenorii de la sala uneori isi vad interesele financiare si nu dau sfaturi subiective.
Lasa pe un tipm culturismul, ca e ceva nu pre bine -no sa cresti ca si mine eu tot am inceput la 12 ani, boxul mai merge.Alimentatia totul cei mai natural si care contin vitamine,proteine, glucide, minerale.
AzzOreL întreabă: