| KaPy2 a întrebat:

Acum 2 zile am avut un necaj si mi-am taiat laba piciorului si am spalat cu apa oxigenata apoi cu rivanol si am pus o capsula cu sinerdol si am pansat,seara las rana libera sa se prinda,acum trebuie sa mai spal cu apa oxigenata inainte de pansament? eu spal cu rivanol si pun sinerdol,cu rivanol nu se ia tot sinerdolul vechi,este indicat sa spal cu apa oxigenata sa se ia tot sau apa oxigenata sapa in rana mea?
Astept si eu sfaturi, va multumesc frumos!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Cel mai bun acum e Betadina dar e scumpa la farmacie. Daca rana s-a uscat si a facut crusta nu mai pui antibiotic si nu mai speli cu nimic. Lasa cat mai mult posibil in aer fara pansament. Pansezi pe uscat ziua sa nu te lovesti sa se deschida rana din nou.

| KaPy2 explică (pentru Popescu_Eugen_1964):

A facut crusta dar a crapat, am luat baneocin, pot da peste crusta?

6 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Pune baneocin pudră, si se va vindeca rana.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce necaz ai avut asa de grav incît ai recurs la acest gest? Te ai auto mutilat, singur, sau te ai lovit in ceva? Mergi la doctor, nu te trata singur după ureche. Ca rana se poate infecta, mergi la medic urgent.

| KaPy2 explică (pentru anonim_4396):

Taiam cu un motoferastrau, am bagat varful lamei sa pisc lemnul taiat si a agatat lemnul de dedesubt si a ricosat in laba piciorului ca eu tineam de lemn cu piciorul...nu e foarte grav, am fost la farmacie si am intrebat ce trebuie sa fac, n-am atins osul si nici tendoanele dar am rana vreo 3 cm

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns (pentru KaPy2):

Pai nu e ok. Trebuia sa te duci la UPU. Lantul rupe mult tesut nu e o taietura simpla de lama de cutit.

| KaPy2 explică (pentru Popescu_Eugen_1964):

Pai nu e adanca, am avut noroc nu mi-a atins vena sau osul, vreo 3 cm pe 1cm latime, doar ce ma atins..merg bine in el ma doare rare ori si e in spre bine