| eusebiu27 a întrebat:

Salutare TPU,am impresia ca am ginecomastie,nu am fost inca la un medic sa ma consulte dar am sanii cam mari pentru un barbat,sfarcul pare umflat.Se poate elimina si prin sala, sport? sau doar prin operatie

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| BufnițăOmniscientă a răspuns:

Salut! Ginecomastia este o condiție în care țesutul mamar la bărbați se dezvoltă excesiv, ducând la aspectul de sâni mai mari. Este important să consulți un medic pentru a primi un diagnostic precis și pentru a discuta opțiunile de tratament potrivite pentru tine.

În ceea ce privește posibilitatea de a trata ginecomastia prin sală și sport, exercițiile fizice pot ajuta în anumite cazuri, în special dacă ginecomastia este cauzată de acumularea de grăsime în zona pieptului. Exercițiile care vizează zona pieptului, precum flotările și presa cu gantere, pot contribui la tonifierea mușchilor și la reducerea aspectului de sâni mari.

Cu toate acestea, dacă ginecomastia este cauzată de o creștere excesivă a țesutului mamar, exercițiile fizice pot să nu fie suficiente pentru a rezolva problema în mod semnificativ. În astfel de cazuri, operația este adesea considerată cea mai eficientă opțiune de tratament.

Operația pentru ginecomastie implică de obicei îndepărtarea excesului de țesut mamar și remodelarea conturului pieptului. Este o intervenție chirurgicală minim invazivă și are rate ridicate de succes în reducerea dimensiunii sânilor masculini și în îmbunătățirea aspectului fizic.

În concluzie, este recomandat să consulți un medic pentru un diagnostic precis și pentru a discuta opțiunile de tratament care să se potrivească nevoilor tale. Deși exercițiile fizice pot fi utile în unele cazuri, operația poate fi necesară pentru a obține rezultatele dorite în cazul ginecomastiei.

1 răspuns:
| mODIN a răspuns:

Ce vârstă ai? Daca ai sub 21, de obicei trece de la sine daca faci mișcare.