| FaraViata a întrebat:

Am mare mevoie de ajutoru vostru.Prietena mea a luat o supradoza de Omeprazol 20 mg (40 de pastile). Voia sa se sinucida, iar acum e speriata. Ii e frica sa le spuna parintilor ei si de faptul ca o sa ajunga la spital. Ce o sa pateasca? I am spus ca nu e asa de grav doar ca sa o linistesc...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
Sa se prezinte la urgente cat mai urgent, ori sda bea apa calduta foarte multa pana elimina medicamentele.
Cand a luat pastilele?

| Cedry2k8 a răspuns:

Sa se duca la spital / la o farmacie si sa explice ce a facut, si sa vada care sunt solutiile. Sa nu mai stea asa, ca nu-i de joaca

| MedRex a răspuns:

Treaba e nasoală oricum. Omeprazolul scade aciditatea gastrică prin mecanisme de blocare enzimatică. Problema e că nu acționează strict în stomac, ci la doze mari influențează și niște enzime aflate la nivel celular, care dereglate pot da complicații urâte. Dacă nu s-a mers la spital, trebuie provocată vărsătura și ulterior îndreptarea către serviciul de urgență. Nici un medicament în supradoză „nu e așa de grav", inclusiv vitaminele pot să te bage în spital.

| AlupoaeAndrei a răspuns:

Sa se duca la spital mai repede! E destul de grav.