Riscul de a fi deja infectat este urias! iti sugerez sa cumperi de la farmacie Fluocinolon N sau Baneocin ( sunt aprox acelasi lucru ) si sa dai in fiecare zi de 2-3 ori ( de fiecare data cand observi ca pe rana nu mai este unguent), iar pentru efect antibacterian si dezinfectant : ia cate o foaie de varza spalata, si da-o cu un pahar/borcan pe deasupra ( scopul este de a sparge nervurile frunzei care contin lichidul care va actiona ), iar apoi infasoara degetul cu frunza stoarsa si pune o soseta deasupra ( pentru stabilitate ). Daca nu ai bani momentan de alifie foloeste macar varza. Sper sa te ajute cat de cat!
Am uitat sa spun ca unghia probabil va cadea, dar sa nu te alarmezi pentru ca o sa creasca la loc, la inceput un strat foarte subtire pe care sa nu-l rupi. Dupa ca va aparea stratul respectiv poti sa te bagi in apa de la mare dar totusi sa fii precaut/a pentru ca este posibil sa se infecteze la loc si sa apara puroi. In acest caz poti folosi aceeasi metoda pe care am descris-o mai sus pana dispare puroiul, iar de preferat ar fi sa spargi cu un ac sterilizat ( il tii deasupra unei flacari 4-5 secunde cu o penseta sau altceva ) saculetul cu puroi ca sa nu dureze prea mult recuperarea.
Pai, da exista un risc destul de mare de a te infecta, eu iti reecomand sa porti o soseta pe piciorul ranit cand intrii in apa, si pe deget un bandaj, probabil ca unghia va cadea. Cel mai bine ar fi sa pui pe niste vata niste spirt si ruvanol, sa tamponezi un pic unghia, sa previi infectia. Sper ca te-am ajutat, insanatosire grabnica
Da, exista riscul, mai ales la mare, pentru ca apa e sarata si se infecteaza rapid.eu zic ca ar trebui sa iti pui praf cicatrizant, sau daca nu sa iti pui un bandaj(din carpa)si sa-l legi bine(nu trebuie sa fie neaparat mare)asa chiar daca o sa-ti uzi bandajul, degetul va fi protejat!
Buna! pune betadina sa se usuce si nu acoperi cu plasture sau ceva ca sa grabesti vindecarea. pentru ca daca acoperi rana nu se mai usuca asa repede. sper ca ti-am fost de ajutor!