| Timpsispatiu a întrebat:

Am o intrebare.
Deci eu stau cam prost cu vederea la departarea, gen de la 1 metru deja vad blurat iar de la 2 abia mai inteleg ceva scris la TV. Urma sa merg la oftalmolog dar s-a anulat din cauza epidemiei.
Pana sa pot ajunge acolo as vrea sa stiu cam ce problema am.Deci eu daca tin apasat pe coada ochiului/ochilor vad foarte bine, perfect si asta ma nelamureste, nu vad bine deloc dar daca apas putin cu pleoapele pe ochi sau strang ochii vad perfect..Nu am cunostinte in asa ceva asa ca va rog cei care stiti cam ce ar putea fi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| JicaContra a răspuns:

Cristalinul este un muschi transparent care focalizeaza lumina
practic e o lupa variabila care isi schimba parametrii in functie de distanta la care te uiti
este clar ca tu cu asta ai probleme, mai ales ca, daca il masezi, incepe sa mearga bine

acum in general se rezolva cu ochelari, insa in cazul tau, daca asa de usor il faci sa mearga bine, poate exista o solutie permanenta fara ochelari, nu sunt de specialitate, dar mi se pare posbil

2 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ai miopie si ai nevoie de ochelari

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca ai probleme cu cristalinul(ochilui)..Suna a miopie!
Va trebui să porți ochelari!