| Sakura1812 a întrebat:

Am o mare problema: sambata asta particip la un concurs de recitare iar eu am dureri in gat. Momentan sunt ragusita ...insa starea de degradare a vocii avanseaza atat de repede incat imi e frica ca o sa imi pierd vocea de tot ( nu ar fi prima oara). Va rog ajutati-ma si pe mine cu niste leacuri "babesti" ca sa imi recapat vocea la timp util.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Laura927 a răspuns:

Cel mai bun ce se face in toata familia din generații in generații happy
Un șatou
200 ml lapte
1 galbenus de ou
Un cub de margarina micuț ( 1 lingurița )
Si 3/4 lingurițe de zahar ( ar trebui sa il faci mai dulce de obicei )
Pui laptele la foc mic si lasi sa se încălzească putin, apoi adaugi toate elementele si amesteci bine pana cand oul este dizolvat complet.
Lasi sa se înfierbânte bine, il pui intr-o cana si il bei cat de fierbinte poti!
Un alt remediu este o lingurita de miere( aia o iau doar daca am tipar mult in discoteca laughing dar nu este cazul tau )
Iei o aspirina, mananci bine si te bagi in pat, o sa te simti mult mai bine cand te trezești! bea o canita de șatou fierbinte de vreo 2 ori pe zi ( are un gust bun, nu te speria)
Imi mai făcea bunica ceai de CEAPA aaaa, era îngrozitor crying
Înainte de recitare te sfătui sa bei un ceai fierbinte, o sa poti recita fara probleme 20 de minute dar dupa ce trece efectul de fierbinte o sa revii la vocea ragusita din păcate!

2 răspunsuri:
| BiuL a răspuns:

SI eu am avut o problema de genul si m-am dus la farmacie, am cerut ceva pentru raguseala si mi-a dat ceva naturist. Homeovox parca se numea. Du-te la farmacie si intreaba.