Nu e vorba de infarct, linisteste-te. Ai extrasistole, adica niste batai de inima suplimentare fata de ritmul obisnuit. Cand ai o extrasistola, inima se misca diferit fata de contractiile obisnuite si ai senzatia ca ti se rostogoleste in piept. Cauzele sunt multiple. Desi poate sa nu fie ceva grav, e bine sa consulti medicul si sa faci o electrocardiograma si niste analize de sange.
Buna!
Sa stii ca imi pare rau sa te dezammagesc insa mama ta ar putea avea dreptate.
In orice caz trebuie sa vizitezi un medic cardiolog - cu inima si sa te consulte bine. Fii atent! Nu trebuie sa faci efort fizic dar nici sa treci prin stari extreme din punct de vedere psihic sau emotional. Si eu am probleme cu inima... dar nu imi fac chiar griji de fereasca Dumnezeu infarct...
Doar incearca sa gandesti pozitiv, sa nu te gandesti la asta si sa mergi cat mai repede la doctor! Spui absolut tot, fara jena, ca e spre binele tau . Va fi totul bine!
Fratica, fi atent daca te tratezi singur atunci esti scula baa..Ca sa te poti trata singur trebuie sa nu-ti fie frica si sa-ti cunosti organismul.
Mama ta s-ar putea sa aiba treptate intr-o mare masura, deoarece nu potispune ca sunt infundate, dar poti spune ca sunt aproape infundade.
Deci ce trebuie sa faci tu. In primul rad daca faci efort fizic (nu exagerat sa nu te obosesti ff tare) atunci inima va bate mai tare si asa incet va curata venele putin infundate.
In al doilea rand ai nevoie de o alimentatie sanatoasa care sa NU includa ff multe grasimi si ff multa sare. Deoarece acestea ingreuneaza circulatia si cresc tensiunea. Nu consuma cafea sau tot ce contine cofeina.
In al treile rand si cel mai important e ce-i oferi u inimi pentru o ''viata'' sanatoasa. ai aici unele alimente care-i fac ''viata'' mai linistita inimii.
http://www.adevarul.ro/......43273.html
In ultimul rad sa nu uiti de odihna, in perioada in care tu dormi inima isi regleaza singura bataile si atunci se relaxeaza mult mai usor. Asa ca un somn de 7-8 ore pe noapte ar fi okey.
Nu fa exces de alcool!
ps: Nu sunt doctor dar toate astea le-am invatat si eu de pe net, pentru ca simteam ca si inima mea are ceva ''problemute'' si cum ea este cel mai bun prieten al meu atunci m-am informat un pic ce i-ar place si ei.
aaa era sa uit, daca ai o durere in bratul stand undeva in zona cotului doar c ain partea din fata, atunci da poti sa zici ca inima are o problema si semnele care le da sunt acolo.
Sper sa te faci bine.