| MarinicăEu a întrebat:

Salutare TPU, am si eu o intrebare, am fost operat de apendicita intr-o zi de Miercuri, acum este Duminică, dar a trecut o săptămână, asta însemnând ca este a doua Duminică dupa operatie, anyway, vreau sa intreb ca de ce am dureri insuportabile in creștetul burții [acestea apar frecvent, nu le am mereu]? Adica, este normal? Regimul l-am tinut, nu am mâncat nimic in afara de biscuiți simpli, stixuri cu sare si supa, dar am mai mancat carne fiarta cu delicat, de asemenea si supa, oare delicatul sa fie problema sau este ceva normal? Multi au spus ca delicatul poate fii o problema.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Probabil din cauza chimicalelor de la delicat. In perioada de convalescenta trebuie sa mananci chestii usoare, nu chimicale concentrate. Fa supa cu multe legume si oase de vita, iese mult mult mai buna si nici dureri nu vei mai avea. Regimul alimentar dupa operatie e important, nu poti manca ceva atat de toxic ca delicatul.

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Delicatul poate fi o rpoblema, mai ales daca consumi mult (peste o jumatate de lingurita pe luna). Evita-l cat poti de mult, eu nu l-as folosi deloc, dar daca iti place enorm de mult, poti folosi cate o jumatate de limgurita de 2-3 ori pe an, in nici un caz mai des.

| MarinicăEu explică (pentru Brigaela):

Delicatul îl foloseam mult in supa de fidele, foloseam jumătate de cuburi de alea mici, dar pe atunci nu aveam apendicita, dar eu as dori sa stiu de ce am dureri in stomac.

| MarinicăEu explică (pentru Brigaela):

Adevărul e ca nu l-am folosit in cantitate excesiva, dar totusi, iti mulțumesc pentru ajutor.

| Brigaela a răspuns (pentru MarinicăEu):

Pai era interzis complet. Iar cantitatea acceptata la un om sanatos este jumatate de lingurita de 3-4 ori pe an.

| Brigaela a răspuns (pentru MarinicăEu):

Probabil din cauza chimicalelor de la delicat. In perioada de convalescenta trebuie sa mananci chestii usoare, nu chimicale concentrate. Fa supa cu multe legume si oase de vita, iese mult mult mai buna si nici dureri nu vei mai avea. Regimul alimentar dupa operatie e important, nu poti manca ceva atat de toxic ca delicatul.