| rateu a întrebat:

Daca dai noroc cu un om care are varicela poti sa il iei si tu? Eu am citit pe net ca doar daca e langa tine si tuseste sau stranuta poti sa il iei. Ofer FUNDA.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| EcL a răspuns:

Varicelă se poate transmite prin aer adică s-ar putea să iei dacă stai pe lângă el.Nu îți garantez ca iei, dar mai bine nu sta pe langa el pana nu i trece.Mai probabil e să iei daca bei din același pahar cu el.

4 răspunsuri:
| EcL a răspuns:

Virusul care cauzează varicela se transmite cel mai adesea prin aer – de aici și denumirea populară de "vărsat de vânt". De asemenea, se poate transmite și prin atingerea mucoaselor sau a veziculelor cu lichid care apar pe pielea persoanei infectate cu virusul varicelei. Virusul varicelei intră în organism prin căile nazale sau prin membrana conjunctivală și astfel cauzează boala.

| EcL a răspuns:

Virusul care cauzează varicela se transmite cel mai adesea prin aer – de aici și denumirea populară de "vărsat de vânt". De asemenea, se poate transmite și prin atingerea mucoaselor sau a veziculelor cu lichid care apar pe pielea persoanei infectate cu virusul varicelei. Virusul varicelei intră în organism prin căile nazale sau prin membrana conjunctivală și astfel cauzează boala.
Sper ca te-am ajutat.

| rateu explică (pentru EcL):

Nu prea inteleg...zi-mi pe romaneste te rog.

| UltraLex a răspuns (pentru rateu):

Adica da exista posibilitatea laughing

daca pe mana persoanei existau urme de mucus sau saliva si tu ai dus mana la ochi sau gura exista posibilitatea de infectie

Mai simplu de atat nu se poate big grin