| Bia696 a întrebat:

Salutare TPU, de azi încep un post cu apă … vreau să văd cat rezist, mai dau din burtică mai curat corpul, întrebarea mea este ce vitamine sau ce pastile ar trebui să folosesc să nu pic de tot, muncesc 12/24 nu prea solicitant dar cat de cat …. Vreau minim 5 zile laughing

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| KovacsB a răspuns:

De multe ori se intampla cu job-ul sa uit sa mananc sau sa nu am timp, plec dimineata fara sa beau macar o cafea si pana seara nu mananc nimic. Adica post de 24 de ore. Asta se intampla destul de des.
Odata am zis hai sa tin si eu un post de 24 de ore, fara sa realizez ca de fapt tinusem zeci de astfel de posturi.
Am plecat de dimineata la munca si doamne ce pofta imi era de o cafea.Pe la 10 aveam o foame ca parea ca nu mai mancasem de o luna.Pe la 11 ma simteam fara vlaga si simteam slabiciuni in picioare si parea ca imi pierd echilibrul mai ca imi venea sa lesin.
Atunc am realizat ce glume poate sa-mi faca mintea.
Am decis pe loc post doar cu apa 5 zile ca sa o invat minte.
Am tinut doar 4 ca era ziua de nastere a fratelui meu si n-am vrut sa par ciudat. Dupa a 3 -a zi eram voios, nu imi era foame si aveam energie de zile mari. Pierdut 4kg care s-au mentinut.

10 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Postul de apa seface la minim efort fizic!
Sa faci postul cand esti in concediu si nu ai multe lucruri de facut nici in alta parte sau acasa!

| Madaxo97 a răspuns:

Mai bine nu face asta în timpul serviciului că riști să leșini pe acolo, nu e recomandat, oricâte vitamine ai lua, nu țin loc de mâncare. Poți face o zi, doua dacă reziști, dar 5 este prea mult.

| KovacsB a răspuns:

Era sa uit
Sa nu accepti vreodata sfaturi de la grasi.
Daca ei n-au reusit de ce sa le urmezi sfaturile.

| Dragobeta a răspuns:

Daca iei vitamine, degeaba mai tii post.
Fa-l in concediu.

| adam7 a răspuns:

Mai, dacă ții la tine și sănătatea ta, lasă prostiile astea si fă pașii corecți:
Mănâncă mai puțin decât trebuie, să fii în deficit caloric.
Proteine, carbo și grăsimi sănătoase în cantitățile corecte-folosește o aplicatie -eat&track de exemplu-
Nici un regim nu este bun, privezi corpul de nutrienți, minerale si vitamine, apoi când se termină regimul mai rău te îngrași.
În caz ca nu știai corpul nostru știe să se curețe singur de toxine și nu trebuie 5 zile cu apă sau alte rețete ca să o facă.
E suficient să ai disciplină, mâncare bună și program bun de somn și exerciții fizice și aia e,

| andreispeed250 a răspuns:

Nu-l recomand, mereu cand incerc sa stau o zi fara sa mananc, am o stare de nervozitate si o lipsa de putere si jobul nu mi permite astfel de stari

| Ila210 a răspuns:

Personal cred că este o alegere nepotrivită acest post cu apa. In primul rând nu slăbești sănătos dacă nu mănânci. Pentru a slăbi ar trebui să mănânci... destul, dar ar trebui să îți calculezi mesele din punct de vedere caloric, să încerci să tai zaharul de tot și să bei MULTĂ, FOARTE MULTĂ apă, să mâncați carne ce nu este procesată și salate mai des. Există multe rețete de mâncăruri bune cu un nivel caloric redus. Și să știi că nu alergatul de nebun arde grăsimile.

Nu sunt un nutriționist, însă este ceea ce cunosc. Fac sală, nu am un corp perfect deocamdată, dar am reușit să slăbesc semnificativ.

| CretuRodica a răspuns:

Sa nu ți nici o dietary și sa fi tu însusi

| Iuly333 a răspuns:

Trebuie să bei doar apă minerală sau plată, ia-ți apă tusnad\vâlcele pentru ca acestea conțin mult magneziu și alte proprietăți în care în alte ape nu se găsesc. Și de asemenea trebuie să te și rogi la D-zeu … Apoi după cele 5 -7 zile când revii din post trebuie să începi ușor a mânca și anume supe, sucuri de legume, altfel poți dezvolta ulcer, trebuie să fi f atentă la asta, îți recomand să te consulți cu cineva înainte de a face asta.