| dororo a întrebat:

De mai bine de 5 ani am probleme destul de grave cu somnul.
Efectiv stau in pat si nu pot sa dorm.
Adorm pe la 6 7 dimineata sau in cel mai rau caz deloc.
Am incercat sa-mi reglez programul dar degeaba.
Ce pot face?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Ancandf875 a răspuns:

Exact la fel patesc si eu

9 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Câte energizante bei pe zi?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să te uiți pe Internet ce program de viață au cei ce intră în Legiunea Străină franceză.
Aplică singur un program de mișcare, sport cam ca și ei, zilnic.
Scularea la ora indicată de ei, apoi sport, gimnastică afară sau în cameră, cât incape și ceva în plus.
Să vezi cum îți vine somnul.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Salutare si tie big grin

O sa trec peste partea cu varsta, programul tau, cum lucrezi si astfel de lucruri, pe care nu le-ai specificat.

Daca tu vrei sa schimbi ceva, tu poti sa schimbi ceva si doar tu o sa reusesti sa faci asta. Si asa o sa si faci big grin

Inceputul o sa fie greu, insa daca vrei cu adevarat, o sa reusesti.
Pune-te in pat, pe la ora 22 pentru inceput sa zicem. Dupa aceasta ora, nu mai sta cu ochii intr-o sursa de lumina (telefon), iar daca faci asta asigura-te ca lumina este foarte mica si eventual in spate mai este o alta sursa de lumina mai mica.

Bea o cana de apa sau de lapte inainte de culcare, si dupa nu mai manca nimic (cel putin 30 de minute inainte). Aeriseste foarte bine camera. Si apoi stai pur si simplu in intuneric si asteapta sa te ia somnul, linisteste-te, gandeste-te la ceva frumos (ca filmul de comedie pe care l-ai vazut inainte, de exemplu) si asteapta.

Chiar daca in prima seara nu o sa te ia somnul, nu te enerva. Pur si simplu asteapta sa treaca timpul si sa adormi. In urmatoarele zile ar trebui sa poti sa te culci la ora stabilita happy

Multa bafta iti doresc!

| zilog a răspuns:

Eu nu am dormit 1 an deloc nici măcar o secundă, stăteam în pat noaptea si mă durea corpul atât de râu în cât stăteam cu genunchii aproape de gură ghemuit pentru că nu mă puteam întinde de durere.

SE REZOLVĂ TU NU AI NICI O PROBLEMĂ imagineazăți oameni cu coloana ruptă la care nu se mai poate face de cât eutanasie pentru că medicii studenții la medicină care fac practică pe oameni au gresit si le-au tăiat din greșeală maduva de la coloana vertebrală.

Nu mi-s-a întâmplat. chiar asta dar doream să constientizezi cât de grav sunt alții cărora le fierb toate organele in ei si sângele în vene șî simt cum clocotesc si ii doare rău câte ceva si nici un medicament de pe planeta nu le mai poate opri durerea.

aSA CA TU ESTI FOARTE BINE nu esti paralizat asa ca poti sa faci sport

hai lasa culcatul
mergi 20 km chiar acum
mergi 10 Km dus pe jos si 10 Km intors pe jos chiar in momentul acesta
te ridici din pat si o iei la mers

apoi sa imi spui daca poti sa dormi sau nu

sigur merge

Apoi trebuie sa mergi la o scoala sa inveti o meserie si pe urma sa faci bani sa iti iei haine sa iti faci o iubita care sa te alerge in fiecare seara prin pat atat de tare in cât când scapi să adormi instataneu!
Si mulțumeștei Lui Dumnezeu că nu ești parlizat și că nu trebuie sa te steargă altii la mersi-dos

| dororo explică (pentru zilog):

Si ce treaba are cu ce am intrebat eu?happy

| zilog a răspuns (pentru dororo):

Daca faci sport mult mergi macar 20 Km pe zi dormi instataneu
daca ai o femeie te adoarme ea
daca mănânci sănătos te adoarme ca se reface ficatul si reparatia ficatului iti da somn

| darrio2007 a răspuns (pentru zilog):

Acum sper ca a inteles. Mai ales ca acum ai scris scurt si la obiect.

| Sonia822 a răspuns:

Asa si eu, dar dupa un vaccin...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mananca dupa ce te trezesti